Odnos između tvrde i tekuće faze za vrijeme vinifikacije crvenih vina na analitičke i senzoričke osobine vina (CROSBI ID 469656)
Prilog sa skupa u zborniku | sažetak izlaganja sa skupa
Podaci o odgovornosti
Kovač, Veronika ; Nemanič, Julij ; Revilla, E.
hrvatski
Odnos između tvrde i tekuće faze za vrijeme vinifikacije crvenih vina na analitičke i senzoričke osobine vina
Izvršeno je nekoliko vinifikacija crvenog vina u svrhu ocjenjivanja učinka različitih omjera između tvrde i tekuće faze na osobine crvenih vina. Rezultati su pokazali da upotreba dodanih koštica i kožica za vrijeme fermentacije povečava nivo ukupnih fenola, katehina, i dimeričkih procianidina i može stabilizirati boju vina. Senzoričke vrijednosti vina sa većim omjerom između tvrde i tekuće faze nego što je uobičajeno kod vinifikacije crvenih vina, bile su slične ili veće nego kod kontroliranih vina. Ovi podaci potvrđuju saznanja dobivena u prethodnim pokusima o upotreb dodanih koštica za vrijeme vinifikacije crvenih vina.
crvena vina; katehini;procianidini;
nije evidentirano
engleski
Relation between solid and liquid phases during vinification of red wine to analytical and sensoric characteristics of wine
nije evidentirano
red wine;catechin; procyanidin;
nije evidentirano
Podaci o prilogu
22-22-x.
1998.
objavljeno
Podaci o matičnoj publikaciji
XII Cogres mondial de la vigne et du vin
Lisabon:
Podaci o skupu
XII Cogres mondial de la vigne et du vin, Lisbonne1998: L Oenologiede L Avenir et la Qualite de Vie
pozvano predavanje
15.04.1998-17.04.1998
Lisabon, Portugal