Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Odnos između tvrde i tekuće faze za vrijeme vinifikacije crvenih vina na analitičke i senzoričke osobine vina (CROSBI ID 469656)

Prilog sa skupa u zborniku | sažetak izlaganja sa skupa

Kovač, Veronika ; Nemanič, Julij ; Revilla, E. Odnos između tvrde i tekuće faze za vrijeme vinifikacije crvenih vina na analitičke i senzoričke osobine vina // XII Cogres mondial de la vigne et du vin. Lisabon, 1998. str. 22-22-x

Podaci o odgovornosti

Kovač, Veronika ; Nemanič, Julij ; Revilla, E.

hrvatski

Odnos između tvrde i tekuće faze za vrijeme vinifikacije crvenih vina na analitičke i senzoričke osobine vina

Izvršeno je nekoliko vinifikacija crvenog vina u svrhu ocjenjivanja učinka različitih omjera između tvrde i tekuće faze na osobine crvenih vina. Rezultati su pokazali da upotreba dodanih koštica i kožica za vrijeme fermentacije povečava nivo ukupnih fenola, katehina, i dimeričkih procianidina i može stabilizirati boju vina. Senzoričke vrijednosti vina sa većim omjerom između tvrde i tekuće faze nego što je uobičajeno kod vinifikacije crvenih vina, bile su slične ili veće nego kod kontroliranih vina. Ovi podaci potvrđuju saznanja dobivena u prethodnim pokusima o upotreb dodanih koštica za vrijeme vinifikacije crvenih vina.

crvena vina; katehini;procianidini;

nije evidentirano

engleski

Relation between solid and liquid phases during vinification of red wine to analytical and sensoric characteristics of wine

nije evidentirano

red wine;catechin; procyanidin;

nije evidentirano

Podaci o prilogu

22-22-x.

1998.

objavljeno

Podaci o matičnoj publikaciji

XII Cogres mondial de la vigne et du vin

Lisabon:

Podaci o skupu

XII Cogres mondial de la vigne et du vin, Lisbonne1998: L Oenologiede L Avenir et la Qualite de Vie

pozvano predavanje

15.04.1998-17.04.1998

Lisabon, Portugal

Povezanost rada

nije evidentirano