Hiperoksidacija bijelog mošta u predfermentativnoj fazi (CROSBI ID 469769)
Prilog sa skupa u zborniku | sažetak izlaganja sa skupa
Podaci o odgovornosti
Nemanič, Julij ; Gregorčić, Ana ; Kmetič, Matej
hrvatski
Hiperoksidacija bijelog mošta u predfermentativnoj fazi
Hiperoksidacija bijelog mošta je tehnološki postupak proizvodnje bijelog vina sa ciljem postizanja sljedećih značajki vino sa manje reduktivnih mirisa, manja potreba za SO2 stabilnija boja. Cilj našeg pokusa bio je ustanoviti da li dse oksidacijom mošta smanjuju ukupni fenoli u vinu i acetaldehid i kako oksidacija mošta utječe na organoleptička svojstva vina (primarne arome grožđa)
bijeli mošt; hiperoksidacija
nije evidentirano
engleski
Hyperoxidatin of white must in the prefermentation phase
nije evidentirano
white must; hyperoxidation
nije evidentirano
Podaci o prilogu
38-38-x.
1998.
objavljeno
Podaci o matičnoj publikaciji
3. hrvatski kongres prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista s međunarodnim sudjelovanjem
PBF
Zagreb:
Podaci o skupu
3. Hrvatski kongres prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista s međunarodnim sudjelovanjem
poster
10.06.1998-12.06.1998
Zagreb, Hrvatska