Utjecaj škrobova na reološka svojstva soka i kaše rajčice (CROSBI ID 126681)
Prilog u časopisu | izvorni znanstveni rad
Podaci o odgovornosti
Miličević, Dijana ; Piližota, Vlasta ; Šubarić, Drago ; Nedić, Nela
hrvatski
Utjecaj škrobova na reološka svojstva soka i kaše rajčice
U radu je ispitivan utjecaj pšeničnog i kukuruznog škroba različitih koncentracija na reološka svojstva soka i kaše rajčice. Dodatak otopina škrobova koncentracije 1-3 % značajno je utjecao na reološka svojstva ispitivanih uzoraka (soka i kaše rajčice). Mjerenja su vršena na uređaju Rheotest 3, na 10 °C. Na osnovu dobivenih rezultata može se zaključiti da dodatak pšeničnog i kukuruznog škroba utječe na reološka svojstva soka i kaše rajčice.
škrob; sok; kaša; rajčica; reološka svojstva
nije evidentirano
engleski
Influence of starches on rheological properties of tomato juice and paste
nije evidentirano
starch; juice; paste; tomato; rheological properties
nije evidentirano