Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Utjecaj škrobova na reološka svojstva soka i kaše rajčice (CROSBI ID 126681)

Prilog u časopisu | izvorni znanstveni rad

Miličević, Dijana ; Piližota, Vlasta ; Šubarić, Drago ; Nedić, Nela Utjecaj škrobova na reološka svojstva soka i kaše rajčice // Technologica acta (Tuzla), 1 (2004), 1; 47-53-x

Podaci o odgovornosti

Miličević, Dijana ; Piližota, Vlasta ; Šubarić, Drago ; Nedić, Nela

hrvatski

Utjecaj škrobova na reološka svojstva soka i kaše rajčice

U radu je ispitivan utjecaj pšeničnog i kukuruznog škroba različitih koncentracija na reološka svojstva soka i kaše rajčice. Dodatak otopina škrobova koncentracije 1-3 % značajno je utjecao na reološka svojstva ispitivanih uzoraka (soka i kaše rajčice). Mjerenja su vršena na uređaju Rheotest 3, na 10 °C. Na osnovu dobivenih rezultata može se zaključiti da dodatak pšeničnog i kukuruznog škroba utječe na reološka svojstva soka i kaše rajčice.

škrob; sok; kaša; rajčica; reološka svojstva

nije evidentirano

engleski

Influence of starches on rheological properties of tomato juice and paste

nije evidentirano

starch; juice; paste; tomato; rheological properties

nije evidentirano

Podaci o izdanju

1 (1)

2004.

47-53-x

objavljeno

1840-0426

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija