Kvaliteta ugostiteljstva - čimbenik turističke valorizacije hrvatskog Podunavlja (CROSBI ID 463527)
Prilog sa skupa u zborniku | izvorni znanstveni rad | međunarodna recenzija
Podaci o odgovornosti
Ružić, Drago
hrvatski
Kvaliteta ugostiteljstva - čimbenik turističke valorizacije hrvatskog Podunavlja
U radu se analizira razina ugostiteljstva promatranjem ugostiteljskog proizvoda koji predstavlja infrastrukturnu osnovicu za razvoj turističke djelatnosti. Polazište u analizi je razdoblje prije ratnih događanja na ovim prostorima, kao i presjek sadašnjeg stanja. Ugostiteljski proizvod se u referatu uzima u najširem smislu kao ukupnost ugostiteljskih sadržaja (u kvantitativnom i kvalitativnom smislu) na prostoru hrvatskog Podunavlja. Taj zemljopisni prostor, pored ostalih resursa, nesumnjivo ima i značajne turističke potencijale koje u budućnosti valja bolje tržišno valorizirati. Tržišna valorizacija turističkih resursa u značajnoj mjeri ovisna je o razini ugostiteljskog proizvoda koji treba biti transparentan rastućim i promjenjivim zahtjevima, ali i prepoznatljiv u svojim sadržajnim komponenatama.
ugostiteljski proizvod; turistički proizvod; hrvatsko Podunavlje; lokacija; građevinski elementi ugostiteljskog objekta
nije evidentirano
engleski
xx
nije evidentirano
xx
nije evidentirano
Podaci o prilogu
228-244-x.
1998.
objavljeno
Podaci o matičnoj publikaciji
Strategija gospodarskog razvitka istočne Hrvatske
Baban, Ljubomir ; Jakšić, Marijan ; Pekanov, Katarina
Osijek: Hrvatska udruga za marketing (CROMAR)
Podaci o skupu
Strategija gospodarskog razvitka Istočne Hrvatske
predavanje
27.11.1998-28.11.1998
Bizovac, Hrvatska