Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Određivanje kemijskih i električkih parametara u purećem mesu (CROSBI ID 345247)

Ocjenski rad | diplomski rad

Radaković, Marko Određivanje kemijskih i električkih parametara u purećem mesu / Petrak, Tomislav (mentor); Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2005

Podaci o odgovornosti

Radaković, Marko

Petrak, Tomislav

hrvatski

Određivanje kemijskih i električkih parametara u purećem mesu

Cilj rada je bio ispitati razlike mišićnog tkiva prsa i zabatka puretine kemijskim i električkim parametrima. Mjereni kemijski parametri: udio vode i masti. Električka mjerenja vršena su u frekvencijskom rasponu od 100 Hz do 1 MHz pomoću uređaja HP RLC Meter 4284A, pri čemu su izmjerene rezistencija i reaktancija. Rezultati su pokazali da nema razlike u udjelu vode mišićnog tkiva prsa i zabataka, dok razlike postoje u ispitivanim uzorcima kod udjela masti. Ispitivanja izračunatih modula impedancije prsa i zabataka puretine u ovisnosti o izračunatom udjelu vode i masti pokazala su da postoji veza između ovih vrijednosti. Upoređivane su vrijednosti modula impedancije za vrijednost od 50 kHz. Povećanjem udjela vode modul impedancije pada, a povećanjem udjela masti modul impedancije raste.

puretina; kemijski parametri; bioelektrička impedancija

nije evidentirano

engleski

Determining chemical and electrical parameters in turkey meat

nije evidentirano

turkey; chemical parameters; bioelectrical impedance analysis

nije evidentirano

Podaci o izdanju

43

07.12.2005.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija