Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Učinak vodikovog peroksida i askorbinske kiseline na svježe izrezanu cvjetaču (CROSBI ID 330228)

Ocjenski rad | diplomski rad

Nedić, Nela Učinak vodikovog peroksida i askorbinske kiseline na svježe izrezanu cvjetaču / Piližota, Vlasta (mentor); Osijek, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, . 1997

Podaci o odgovornosti

Nedić, Nela

Piližota, Vlasta

hrvatski

Učinak vodikovog peroksida i askorbinske kiseline na svježe izrezanu cvjetaču

Minimalno procesirano svježe izrezano voće i povrće predstavlja veliki i rastući segment prehrambene industrije. Kako svježe voće i povrće podliježe velikom broju negativnih promjena, nastoji ga se očuvati što je moguće duže. Upotreba klora za smanjenje mikrobne populacije nije uvijek učinkovita i može uzrokovati tvorbu kancerogenih spojeva s klorom. Kao zamjena za klor ovdje se koristio vodikov peroksid, a u svrhu sprječavanja enzimskog posmeđivanja korištena je askorbinska kiselina. Praćena je i promjena kemijskog sastava uzoraka cvjetače prije i poslije obrade otopinama vodikovog peroksida i askorbinske kiseline.

vodikov peroksid; askorbinska kiselina; cvjetača

nije evidentirano

engleski

Effectiveness of hydrogen peroxide and ascorbic acid to fresh-cut cauliflower

nije evidentirano

hydrogen peroxide; ascorbic acid; cauliflower

nije evidentirano

Podaci o izdanju

(5), 65

07.03.1997.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Osijek

Povezanost rada

nije evidentirano