Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Sprječavanje enzimskog posmeđivanja u kriškama jabuke sorte Idared (CROSBI ID 330231)

Ocjenski rad | diplomski rad

Lovas, Ivona Sprječavanje enzimskog posmeđivanja u kriškama jabuke sorte Idared / Piližota, Vlasta (mentor); Osijek, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, . 1997

Podaci o odgovornosti

Lovas, Ivona

Piližota, Vlasta

hrvatski

Sprječavanje enzimskog posmeđivanja u kriškama jabuke sorte Idared

Održivost minimalno procesiranog voća i povrća je vrlo kratka. To je posljedica činjenice da kod pripreme voća i povrća dolazi do oštećenja stanica, čime u kontakt dolaze različiti sastojci koji u netaknutoj stanici nisu u dodiru. Posmeđivanje kriški jabuka i promjene u kemijskom sastavu praćeni su u uzorcima Idareda prije i poslije obrade otopinama vodikovog peroksida i askorbinske kiseline tijekom čuvanja na nižim temperaturama.

enzimsko posmeđivanje; jabuka; minimalno procesirano

nije evidentirano

engleski

Enzymatic browning inhibition of fresh-cut Idared apple

nije evidentirano

enzymatic browning; apple; minimally processed

nije evidentirano

Podaci o izdanju

70

03.07.1997.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Osijek

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija