Sprječavanje enzimskog posmeđivanja u kriškama jabuke sorte Idared (CROSBI ID 330231)
Ocjenski rad | diplomski rad
Podaci o odgovornosti
Lovas, Ivona
Piližota, Vlasta
hrvatski
Sprječavanje enzimskog posmeđivanja u kriškama jabuke sorte Idared
Održivost minimalno procesiranog voća i povrća je vrlo kratka. To je posljedica činjenice da kod pripreme voća i povrća dolazi do oštećenja stanica, čime u kontakt dolaze različiti sastojci koji u netaknutoj stanici nisu u dodiru. Posmeđivanje kriški jabuka i promjene u kemijskom sastavu praćeni su u uzorcima Idareda prije i poslije obrade otopinama vodikovog peroksida i askorbinske kiseline tijekom čuvanja na nižim temperaturama.
enzimsko posmeđivanje; jabuka; minimalno procesirano
nije evidentirano
engleski
Enzymatic browning inhibition of fresh-cut Idared apple
nije evidentirano
enzymatic browning; apple; minimally processed
nije evidentirano
Podaci o izdanju
70
03.07.1997.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek
Osijek