Učinak vodikovog peroksida na mikrobnu populaciju svježe izrezanih krušaka (CROSBI ID 330234)
Ocjenski rad | diplomski rad
Podaci o odgovornosti
Jurakić, Ljubica
Piližota, Vlasta
hrvatski
Učinak vodikovog peroksida na mikrobnu populaciju svježe izrezanih krušaka
Svježe izrezano voće i povrće predstavlja brzo rastući segment prehrambene industrije. Cilj ovakve pripreme voća i povrća je učiniti navedene namirnice dostupnima za što bržu uporabu, bez posebnih priprema, a da istodobno zadrže svojstva svježih sirovina. Ovim radom obuhvaćeno je istraživanje utjecaja obrade svježe izrezanih kriški krušaka sorte Packhams Triumph otopinama vodikovbog peroksida i askorbinske kiseline. Praćen je utjecaj navedenih otopina na boju, mikrobnu populaciju i kemijski sastav minimalno procesiranih krušaka.
vodikov peroksid; kruška; minimalno procesirano
nije evidentirano
engleski
Effectiveness of hydrogen peroxide (treatments) on microbial population in fresh-cut pears
nije evidentirano
hydrogen peroxide; pear; minimally processed
nije evidentirano
Podaci o izdanju
47
09.11.1998.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek
Osijek