Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Učinak vodikovog peroksida na mikrobnu populaciju svježe izrezanih krušaka (CROSBI ID 330234)

Ocjenski rad | diplomski rad

Jurakić, Ljubica Učinak vodikovog peroksida na mikrobnu populaciju svježe izrezanih krušaka / Piližota, Vlasta (mentor); Osijek, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, . 1998

Podaci o odgovornosti

Jurakić, Ljubica

Piližota, Vlasta

hrvatski

Učinak vodikovog peroksida na mikrobnu populaciju svježe izrezanih krušaka

Svježe izrezano voće i povrće predstavlja brzo rastući segment prehrambene industrije. Cilj ovakve pripreme voća i povrća je učiniti navedene namirnice dostupnima za što bržu uporabu, bez posebnih priprema, a da istodobno zadrže svojstva svježih sirovina. Ovim radom obuhvaćeno je istraživanje utjecaja obrade svježe izrezanih kriški krušaka sorte Packhams Triumph otopinama vodikovbog peroksida i askorbinske kiseline. Praćen je utjecaj navedenih otopina na boju, mikrobnu populaciju i kemijski sastav minimalno procesiranih krušaka.

vodikov peroksid; kruška; minimalno procesirano

nije evidentirano

engleski

Effectiveness of hydrogen peroxide (treatments) on microbial population in fresh-cut pears

nije evidentirano

hydrogen peroxide; pear; minimally processed

nije evidentirano

Podaci o izdanju

47

09.11.1998.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Osijek

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija