Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Brački sir i drugi mliječni proizvodi na Braču (CROSBI ID 33433)

Prilog u knjizi | stručni rad

Škrbić, Nevena Brački sir i drugi mliječni proizvodi na Braču // Sir: tradicija i običaji / Obad, Željko (ur.). Zagreb: Pučko otvoreno učilište Zagreb, 2003. str. 61-74-x

Podaci o odgovornosti

Škrbić, Nevena

hrvatski

Brački sir i drugi mliječni proizvodi na Braču

Autorica daje pregled bračkoga ovčarstva, opisuje preradu sira i drugih mliječnih proizvoda te njihovo konzumiranje. Osvrće se i na trgovanje sirom i praksu plaćanja različitih usluga sirom. Također pokazuje kako sami otočani brački sir smatraju važnom sastavnicom u opisivanju vlastite kulture.

Brač, pravljenje sira, mliječni proizvodi

nije evidentirano

engleski

Cheese and Other Dairy Products of Brač

nije evidentirano

Brač, production of cheese, dairy products

nije evidentirano

Podaci o prilogu

61-74-x.

objavljeno

Podaci o knjizi

Sir: tradicija i običaji

Obad, Željko

Zagreb: Pučko otvoreno učilište Zagreb

2003.

953-6054-80-9

Povezanost rada

Etnologija i antropologija