Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Primjena unaprijeđene metode ubrizgavanja u protok za određivanje polifenola u namirnicama (CROSBI ID 345933)

Ocjenski rad | diplomski rad

Berend, Suzana Primjena unaprijeđene metode ubrizgavanja u protok za određivanje polifenola u namirnicama / Grabarić, Zorana (mentor); Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2006

Podaci o odgovornosti

Berend, Suzana

Grabarić, Zorana

hrvatski

Primjena unaprijeđene metode ubrizgavanja u protok za određivanje polifenola u namirnicama

U ovom radu je predložena nova automatska metoda ubrizgavanja u protok za određivanje sadržaja ukupnih polifenola u namirnicama bazirana na Folin-Ciocalteau reakciji u 0, 5 M NaOH. Metoda omogućuje automatsku analizu različitih uzoraka brzinom protoka 55 uzoraka h-1 uz upotrebu galne kiseline kao standarda. Primjenom predložene metode na konkretne uzorke (bijelo i crno vino, zeleni, indijski, te čaj od lipe, mente i kamilice, i bistri voćni sokovi od crnog ribizla i višnje), određen je njihov "indeks ukupnih polifenola" sa većom reproducibilnošću za razliku od ranije objavljenih metoda, bez obzira na razrjeđenje uzorka. U odnosu na "batch" metodu, ova metoda je visoko tolerantna prema najčešćim interferentima (SO2, reducirajući šećeri i askorbinska kiselina). Rezultati dobiveni predloženom metodom pokazali su relativno slaganje sa onima dobivenim referentnom Folin-Ciocalteau metodom.

metoda ubrizgavanja u protok; sadržaj ukupnih polifenola. Folin-Ciocalteau metoda

nije evidentirano

engleski

Use of enhanced flow-injection method for the determination of the total polyphenol contents in food

nije evidentirano

flow-ijection method; total polyphenol content; Folin-Ciocalteau methoda

nije evidentirano

Podaci o izdanju

65

03.03.2006.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Kemija