Za creskim stolom: Tradicijska prehrana u strukturi lokalne kulture (CROSBI ID 77958)
Prilog u časopisu | izvorni znanstveni rad
Podaci o odgovornosti
Muraj, Aleksandra
hrvatski
Za creskim stolom: Tradicijska prehrana u strukturi lokalne kulture
Riječ je o prehrani, kakva je bila na Cresu uobičajena medju težacima, u razdoblju prve polovine 20. st. Budući da su većinu namirnica seljaci stvarali na svojim obiteljskim posjedima, vlastitim radnim udjelom, tema je razmotrena u rasponu od proizvodnje prehrambenih sastojaka preko kulinarskih uređaja, pomagala i postupaka do načina konzumiranja. Autorica je nastojala utvrditi odnos creskoga seljeka spram prirodnih resursa, spoznati njegova iskustva u suživotu s prirodom, te time, ujedno, i ustanoviti osobitosti njegova kulturnog bića .
etnologija; prehrana; gospodarstvo; Cres
nije evidentirano
engleski
At a Cres Table: Tradition Nutrition within a Local Culture
nije evidentirano
ethnology; nutrition; economy; Cres
nije evidentirano