izvor podataka: crosbi
✓
Aktivitet vode (Aw) kao čimbenik održivosti mesa (CROSBI ID 132274)
Prilog u časopisu | prikaz, osvrt, kritika
Karolyi, Danijel
Aktivitet vode (Aw) kao čimbenik održivosti mesa // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, VI (2004), 1; 9-13
Podaci o odgovornosti
Karolyi, Danijel
hrvatski
Aktivitet vode (Aw) kao čimbenik održivosti mesa
U radu je razmotren značaj aktiviteta vode (Aw) za održivost mesa i mesnih proizvoda s posebnim osvrtom na utjecaj aktiviteta vode na rast mikroorganizama. Razmotreni su: distribucija vode u mesu i svojstvo sposobnosti vezanja vode u mesu ; minimalne Aw vrijednosti potrebne za rast mikroba, utjecaj Aw vrijednosti na proizvodnju mikotoksina te odnos između Aw vrijednosti i opstanka patogena u mesu i mesnim proizvodima.
meso ; održivost ; aktivitet vode ; rast mikroorganizama
nije evidentirano
engleski
Importance of aw for meat freshness
nije evidentirano
meat freshness ; water activity ; microbial growth
nije evidentirano
Podaci o izdanju
Povezanost rada
Povezane osobe
Povezane ustanove