Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Aktivitet vode (Aw) kao čimbenik održivosti mesa (CROSBI ID 132274)

Prilog u časopisu | prikaz, osvrt, kritika

Karolyi, Danijel Aktivitet vode (Aw) kao čimbenik održivosti mesa // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, VI (2004), 1; 9-13

Podaci o odgovornosti

Karolyi, Danijel

hrvatski

Aktivitet vode (Aw) kao čimbenik održivosti mesa

U radu je razmotren značaj aktiviteta vode (Aw) za održivost mesa i mesnih proizvoda s posebnim osvrtom na utjecaj aktiviteta vode na rast mikroorganizama. Razmotreni su: distribucija vode u mesu i svojstvo sposobnosti vezanja vode u mesu ; minimalne Aw vrijednosti potrebne za rast mikroba, utjecaj Aw vrijednosti na proizvodnju mikotoksina te odnos između Aw vrijednosti i opstanka patogena u mesu i mesnim proizvodima.

meso ; održivost ; aktivitet vode ; rast mikroorganizama

nije evidentirano

engleski

Importance of aw for meat freshness

nije evidentirano

meat freshness ; water activity ; microbial growth

nije evidentirano

Podaci o izdanju

VI (1)

2004.

9-13

objavljeno

1332-0025

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija), Prehrambena tehnologija