Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Usporedba ekološki i konvencionalno proizvedene hrane (CROSBI ID 347092)

Ocjenski rad | diplomski rad

Marković, Martina Usporedba ekološki i konvencionalno proizvedene hrane / Kisić, Ivica (mentor); Zagreb, Agronomski fakultet, . 2007

Podaci o odgovornosti

Marković, Martina

Kisić, Ivica

hrvatski

Usporedba ekološki i konvencionalno proizvedene hrane

U današnje vrijeme globalnog onečišćenja okoliša i ljudskog zdravlja treba posvetiti pažnju činjenicama koje su tome doprinjele. U razvijenom društvu se više razmišlja o kvaliteti, a ne o kvantiteti prehrambenih proizvoda koje konzumiramo svaki dan. Ekološka poljoprivrea s druge strane ne stvara štetne polutante, nema perzistentnih onečišćenja agrokemikalijama i slično. Obzirom da su zdrava hrana i zdravi život u zadnje vrijeme trend, mislim da će ekološka poljoprivreda ići samo naprijed. Svrha ovog diplomskog rada je ukazati na činjenične prednosti ekološke poljoprivrede pred konvencionalnom u smislu očuvanja zdravlja i okoliša.

ekološka poljoprivreda; ekološki proizvodi; zdravstvena ispravnost hrane

nije evidentirano

engleski

Comparison of Organic and Convencional Produced Food

nije evidentirano

organic agriculture; organic products;

nije evidentirano

Podaci o izdanju

58

31.05.2007.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Agronomski fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija)