Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

OPĆI PRINCIPI I PROIZVODI SUHE PRERADE KUKURUZA (CROSBI ID 750550)

Druge vrste radova | ostalo

Ugarčić-Hardi, Žaneta OPĆI PRINCIPI I PROIZVODI SUHE PRERADE KUKURUZA // Prehrambeno tehnološki fakultet Osijek. 1998.

Podaci o odgovornosti

Ugarčić-Hardi, Žaneta

hrvatski

OPĆI PRINCIPI I PROIZVODI SUHE PRERADE KUKURUZA

Istočna Hrvatska je najznačajniji proizvođač kukuruza u Republici Hrvatskoj, ali unatoč tome ne raspolaže nekim značajnijim kapacitetima za suhu preradu kukuruza (Đakovo, Beli Manastir, Vinkovci). Po svojim kemijskim i fizikalnim svojstvima kukuruz pruža velike mogućnosti za preradu za ljudsku prehranu s obzirom na prehrambenu vrijednost i mogućnost upotrebe s drugim prehrambenim proizvodima: voćem, povrćem, mesom, ribom, mlijekom i dr.Proizvodi suhe prerade kukuruza nalaze primjenu u proizvodnji instantiziranih snack proizvoda, ekstrudiranih proizvoda, pivarske krupice, , brašna za pekarske i tjesteničarske proizvode, ulja, te za stočnu hranu. Suhom praradom kukuruza ili meljavom dobivaju se kukuruzno brašno, kukuruzna krupica, klica i posije. U Hrvatskoj nije dovoljno razvijena ova vrsta prerade niti obimom, niti kvalitetom, pa se pored viška kukuruza i izvoza kukuruza, u Hrvatsku uvoze proizvodi suhe prerade kukuruza.

suha prerada kukuruza; dijagram mljevenja

nije evidentirano

engleski

Principes and products of corn dry proocessing

nije evidentirano

dry processing of corn; milling diagram

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Prehrambeno tehnološki fakultet Osijek

1998.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

nije evidentirano