Alkoholna fermentacija glukoze uz imobilizirani pekarski kvasac (CROSBI ID 347566)
Ocjenski rad | diplomski rad
Podaci o odgovornosti
Žmire, Luciana
Andričić, Branka
hrvatski
Alkoholna fermentacija glukoze uz imobilizirani pekarski kvasac
Suhi pekarski kvasac suspendiran je u otopini Na-alginata te imobiliziran dokapavanjem suspenzije u otopinu CaCl2 pri čemu kvasac ostaje zarobljen u netopljivom Ca-alginatu. Istraživan je utjecaj koncentracije Na-alginata i koncentracije CaCl2 na količinu alkohola dobivenog fermentacijom glukoznog supstrata. Fermentacija je provedena i uz suspendirani (ne-imobilizirani) kvasac te je zaključeno da je proces uz imobilizirani pekarski kvasac ekonomičniji. Istovremeno, imobilizirani pekarski kvasac moguće je ponovno upotrijebiti u procesu fermentacije.
alkohol; fermentacija; pekarski kvasac; alginat
nije evidentirano
engleski
Alcoholic fermentation using immobilized bakers yeast
nije evidentirano
alcohol; fermentation; bakers yeast; alginate
nije evidentirano
Podaci o izdanju
30
05.10.2007.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Kemijsko-tehnološki fakultet u Splitu
Split