Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Alkoholna fermentacija glukoze uz imobilizirani pekarski kvasac (CROSBI ID 347566)

Ocjenski rad | diplomski rad

Žmire, Luciana Alkoholna fermentacija glukoze uz imobilizirani pekarski kvasac / Andričić, Branka (mentor); Split, Kemijsko-tehnološki fakultet u Splitu, . 2007

Podaci o odgovornosti

Žmire, Luciana

Andričić, Branka

hrvatski

Alkoholna fermentacija glukoze uz imobilizirani pekarski kvasac

Suhi pekarski kvasac suspendiran je u otopini Na-alginata te imobiliziran dokapavanjem suspenzije u otopinu CaCl2 pri čemu kvasac ostaje zarobljen u netopljivom Ca-alginatu. Istraživan je utjecaj koncentracije Na-alginata i koncentracije CaCl2 na količinu alkohola dobivenog fermentacijom glukoznog supstrata. Fermentacija je provedena i uz suspendirani (ne-imobilizirani) kvasac te je zaključeno da je proces uz imobilizirani pekarski kvasac ekonomičniji. Istovremeno, imobilizirani pekarski kvasac moguće je ponovno upotrijebiti u procesu fermentacije.

alkohol; fermentacija; pekarski kvasac; alginat

nije evidentirano

engleski

Alcoholic fermentation using immobilized bakers yeast

nije evidentirano

alcohol; fermentation; bakers yeast; alginate

nije evidentirano

Podaci o izdanju

30

05.10.2007.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Kemijsko-tehnološki fakultet u Splitu

Split

Povezanost rada

Biotehnologija