Kontrola kakvoće hrane - Propisi za vježbe (CROSBI ID 743129)
Druge vrste radova | ostalo
• Obrazovni materijal (nedefinirano )
Podaci o odgovornosti
Primorac, Ljiljana ; Banjari, Ines
Primorac, Ljiljana
hrvatski
Kontrola kakvoće hrane - Propisi za vježbe
Uvod sadrži osnovne informacije o sigurnosti u laboratoriju i metodama uzorkovanja i pripreme uzoraka. Propisi obuhvaćaju sljedeće metode određivanja: određivanje vode sušenjem, određivanje količine mineralnih tvari, određivanje šećera volumetrijski po Luff-Schoorlu i HPLC metodom, određivanje masti po Soxhletu, određivanje škroba po Ewersu, određivanje bjelančevina po Kjeldahlu, određivanje askorbinske kiseline titracijom
kvaliteta hrane; sušenje; udio mineralnih tvari; Luff-Schoorl; HPLC; Soxhlet; Ewers; Kjeldahl; askorbinska kiselina
nije evidentirano
engleski
Food Quality Control - Laboratory manual
nije evidentirano
food quality; moisture; ash content; Luff-Schoorl; HPLC; Soxhlet; Ewers; Kjeldahl; DCP
nije evidentirano
Podaci o izdanju
Osijek: Prehrambeno-tehnoški fakultet Osijek
38
2007.
nije evidentirano
objavljeno