Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Kontrola kakvoće hrane - Propisi za vježbe (CROSBI ID 743129)

Druge vrste radova | ostalo

• Obrazovni materijal (nedefinirano )

Primorac, Ljiljana ; Banjari, Ines Kontrola kakvoće hrane - Propisi za vježbe / Primorac, Ljiljana (ur.). Osijek: Prehrambeno-tehnoški fakultet Osijek, 2007. 38..

Podaci o odgovornosti

Primorac, Ljiljana ; Banjari, Ines

Primorac, Ljiljana

hrvatski

Kontrola kakvoće hrane - Propisi za vježbe

Uvod sadrži osnovne informacije o sigurnosti u laboratoriju i metodama uzorkovanja i pripreme uzoraka. Propisi obuhvaćaju sljedeće metode određivanja: određivanje vode sušenjem, određivanje količine mineralnih tvari, određivanje šećera volumetrijski po Luff-Schoorlu i HPLC metodom, određivanje masti po Soxhletu, određivanje škroba po Ewersu, određivanje bjelančevina po Kjeldahlu, određivanje askorbinske kiseline titracijom

kvaliteta hrane; sušenje; udio mineralnih tvari; Luff-Schoorl; HPLC; Soxhlet; Ewers; Kjeldahl; askorbinska kiselina

nije evidentirano

engleski

Food Quality Control - Laboratory manual

nije evidentirano

food quality; moisture; ash content; Luff-Schoorl; HPLC; Soxhlet; Ewers; Kjeldahl; DCP

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Osijek: Prehrambeno-tehnoški fakultet Osijek

38

2007.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija