Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Utjecaj veličine čestica na homogenost smjese (CROSBI ID 348053)

Ocjenski rad | diplomski rad

Blažević, Marija Utjecaj veličine čestica na homogenost smjese / Bauman, Ingrid (mentor); Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2006

Podaci o odgovornosti

Blažević, Marija

Bauman, Ingrid

hrvatski

Utjecaj veličine čestica na homogenost smjese

Miješanje je operacija koja se koristi u raznim granama industrije, a osobito u prehrambenoj s ciljem dobivanja homogenih smjesa. Cilj nam je bio u smjesama koje se mogu koristiti za specijalne vrste kruha, utvrditi utjecaj veličine čestica na homogenost smjese, te odrediti optimalno vrijeme miješanja. Vidljivo je da je "Turbula" mješalica pogodna za ovakvu vrstu smjese jer se homogenost postiže u kratkom vremenu mješanja i to između 20 i 70 sekundi. Razlika u veličini čestica nema bitan utjecaj na homogenost koja je u svim kombinacijama zadovoljavajuća.

miješanje; prahovi;

100/06

engleski

The influence of particle size on homogeneity in mixtures

nije evidentirano

mixing; powder;

nije evidentirano

Podaci o izdanju

52

29.11.2006.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija