Utjecaj veličine čestica na homogenost smjese (CROSBI ID 348053)
Ocjenski rad | diplomski rad
Podaci o odgovornosti
Blažević, Marija
Bauman, Ingrid
hrvatski
Utjecaj veličine čestica na homogenost smjese
Miješanje je operacija koja se koristi u raznim granama industrije, a osobito u prehrambenoj s ciljem dobivanja homogenih smjesa. Cilj nam je bio u smjesama koje se mogu koristiti za specijalne vrste kruha, utvrditi utjecaj veličine čestica na homogenost smjese, te odrediti optimalno vrijeme miješanja. Vidljivo je da je "Turbula" mješalica pogodna za ovakvu vrstu smjese jer se homogenost postiže u kratkom vremenu mješanja i to između 20 i 70 sekundi. Razlika u veličini čestica nema bitan utjecaj na homogenost koja je u svim kombinacijama zadovoljavajuća.
miješanje; prahovi;
100/06
engleski
The influence of particle size on homogeneity in mixtures
nije evidentirano
mixing; powder;
nije evidentirano
Podaci o izdanju
52
29.11.2006.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Zagreb