Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Zamjene za mlijeko u kakao proizvodima (CROSBI ID 348269)

Ocjenski rad | diplomski rad

Golik, Iva Zamjene za mlijeko u kakao proizvodima / Karlović, Damir (mentor); Kolovrat, Dubravka (neposredni voditelj). Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2005

Podaci o odgovornosti

Golik, Iva

Karlović, Damir

Kolovrat, Dubravka

hrvatski

Zamjene za mlijeko u kakao proizvodima

Tema ovog rada bile su zamjene za mlijeko u kakao-proizvodima. U slučaju nedostatka sirovine-mlijeka na tržištu, ispitane su neke zamjenske sirovine. Kakao-proizvodi sa zamjenama za mlijeko ne smiju imati velika odstupanja u kvaliteti i senzorskim karakteristikama. Ispitivanja su provedena sa tri vrste zamjena mlijeka, mliječnim pripravcima: COMBIMEC CPH, COMBIMEC M i FONDOLAC 30. U ispitivanjima su korištena četiri proizvoda: mliječni umak, mliječna masa 1, mliječna masa 2 i masno punjenje. Ispitivanje je provedeno uspoređivanjem standardnih proizvoda i proizvoda sa zamjenskim sirovinama. Fizikalno-kemijska analiza pokazala je da proizvodi sa zamjenskim sirovinama ne sadrže mliječnu mast ili je sadrže u jako maloj količini. Senzorsko ocjenjivanje je bilo pozitivno za sve proizvode. Ispitivanje je pokazalo da se kakao-proizvodi sa zamjenama za mlijeko mogu proizvoditi, ali treba dodati mliječnu mast u količini koja je propisana pravilnikom.

čokolada; kakao; mlijeko; zamjene

76/05

engleski

Milk substitutes in cocoa-products

nije evidentirano

cacao; chocolate; milk; substitute

nije evidentirano

Podaci o izdanju

53

06.07.2005.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija