Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Senzorska svojstva i ocjenjivanje djevičanskih maslinovih ulja (CROSBI ID 35152)

Prilog u knjizi | izvorni znanstveni rad

Koprivnjak, Olivera Senzorska svojstva i ocjenjivanje djevičanskih maslinovih ulja // Maslina i maslinovo ulje A-Ž / Zadro, Božena ; Perica, Slavko (ur.). Zagreb: Naklada Zadro, 2007. str. 63-71-x

Podaci o odgovornosti

Koprivnjak, Olivera

hrvatski

Senzorska svojstva i ocjenjivanje djevičanskih maslinovih ulja

Predstavljena su najčešća obilježja različitih senzorskih svojstva djevičanskih maslinovih ulja (boje, bistroće, okusa i mirisa). Raspravljen je utjecaj sirovine, pojedinih operacija u preradi te uvjeta čuvanja ulja na senzorska svojstva. Raspravljene su metode senzorskih analiza i senzorskog ocjenjivanja koje se primjenjuju za tržišnu klasifikaciju ili izradu senzorskih profila sortnih ulja te ulja sa zaštitom zemljopisnog porijekla.

djevičansko maslinovo ulje, senzorska svojstva, ocjenjivanje

nije evidentirano

engleski

Sensory properties and evaluation of virgin olive oils

nije evidentirano

virgin olive oil, sensory properties, evaluation

nije evidentirano

Podaci o prilogu

63-71-x.

objavljeno

Podaci o knjizi

Zadro, Božena ; Perica, Slavko

Zagreb: Naklada Zadro

2007.

978-953-182-075-2

Povezanost rada

Biotehnologija