Senzorska svojstva i ocjenjivanje djevičanskih maslinovih ulja (CROSBI ID 35152)
Prilog u knjizi | izvorni znanstveni rad
Podaci o odgovornosti
Koprivnjak, Olivera
hrvatski
Senzorska svojstva i ocjenjivanje djevičanskih maslinovih ulja
Predstavljena su najčešća obilježja različitih senzorskih svojstva djevičanskih maslinovih ulja (boje, bistroće, okusa i mirisa). Raspravljen je utjecaj sirovine, pojedinih operacija u preradi te uvjeta čuvanja ulja na senzorska svojstva. Raspravljene su metode senzorskih analiza i senzorskog ocjenjivanja koje se primjenjuju za tržišnu klasifikaciju ili izradu senzorskih profila sortnih ulja te ulja sa zaštitom zemljopisnog porijekla.
djevičansko maslinovo ulje, senzorska svojstva, ocjenjivanje
nije evidentirano
engleski
Sensory properties and evaluation of virgin olive oils
nije evidentirano
virgin olive oil, sensory properties, evaluation
nije evidentirano
Podaci o prilogu
63-71-x.
objavljeno
Podaci o knjizi
Zadro, Božena ; Perica, Slavko
Zagreb: Naklada Zadro
2007.
978-953-182-075-2