Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Određivanje optimalne vlažnosti ekstrudiranog proizvoda kroki-kroketa (CROSBI ID 348365)

Ocjenski rad | diplomski rad

Josipović, Kata Određivanje optimalne vlažnosti ekstrudiranog proizvoda kroki-kroketa / Karlović, Damir (mentor); Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2004

Podaci o odgovornosti

Josipović, Kata

Karlović, Damir

hrvatski

Određivanje optimalne vlažnosti ekstrudiranog proizvoda kroki-kroketa

Svrha rada je odrediti onu količinu vode u gotovom proizvodu kroki-kroketu, dobivenog procesom ekstruzije u Schaaf ekstruderu, koja će dati kroki najboljih parametara kakvoće.Kako u tom procesu veliku ulogu ima tretiranje škroba odnosno ponašanje amiloze i amilopektina pri danim uvjetima, karakteristike proizvoda ovise o vodi koja se već nalazi u kukuruznoj krupici koja je glavni sastojak flipsa dok su parametri kao tlak, smicanje i temperatura konstantni. Istraživanje je pokazalo kako gotovi ekstrudirani kroki-kroket sa količinom vode od 2, 80-3, 10% ima najbolju kakvoću, a kukuruzna krupuca koja sadrži 13, 50-13, 80% vode omogućava izradu maksimalno ekspandiranog tj. dobro ekstrudiranog proizvoda pri danim uvjetima.

ekstruzija; flips; optimalna vlažnost

63/04

engleski

Otimum water content determination of "kroki-kroket" products

nije evidentirano

extrusion; flips; optimum water content

nije evidentirano

Podaci o izdanju

34

14.06.2004.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija