Spektrofotometrijska karakterizacija prehrambenih boja u konditorskoj industriji (CROSBI ID 348369)
Ocjenski rad | diplomski rad
Podaci o odgovornosti
Mesarić, Mislav
Karlović, Damir
hrvatski
Spektrofotometrijska karakterizacija prehrambenih boja u konditorskoj industriji
U ovm radu provedeno je istraživanje stabilnosti i čistoća sintetskih organskih boja (Tartrazine, Sunset yellow, Carmoisine, Ponceau 4R, Patent blue, Indigo carmine blue i Brown HT)koje se koriste u konditorskoj industriji. Dobiveni rezultati apsorpcijkih vrijednosti otopina boja uspoređeni su sa alkoholno-puferskim otopinama standarda i dobiveni su rezultati koji ukazuju da je čistoća boja odgovarala zahtjevima.
čistoća boja; stabilnost boja; spektrofotometrija
69/04
engleski
Spectrofotometric characterization of food dyes in confectionary industry
nije evidentirano
stability of dyes; purity of dyes; spectrophotometric method
nije evidentirano
Podaci o izdanju
51
15.06.2006.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Zagreb