Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Spektrofotometrijska karakterizacija prehrambenih boja u konditorskoj industriji (CROSBI ID 348369)

Ocjenski rad | diplomski rad

Mesarić, Mislav Spektrofotometrijska karakterizacija prehrambenih boja u konditorskoj industriji / Karlović, Damir (mentor); Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2006

Podaci o odgovornosti

Mesarić, Mislav

Karlović, Damir

hrvatski

Spektrofotometrijska karakterizacija prehrambenih boja u konditorskoj industriji

U ovm radu provedeno je istraživanje stabilnosti i čistoća sintetskih organskih boja (Tartrazine, Sunset yellow, Carmoisine, Ponceau 4R, Patent blue, Indigo carmine blue i Brown HT)koje se koriste u konditorskoj industriji. Dobiveni rezultati apsorpcijkih vrijednosti otopina boja uspoređeni su sa alkoholno-puferskim otopinama standarda i dobiveni su rezultati koji ukazuju da je čistoća boja odgovarala zahtjevima.

čistoća boja; stabilnost boja; spektrofotometrija

69/04

engleski

Spectrofotometric characterization of food dyes in confectionary industry

nije evidentirano

stability of dyes; purity of dyes; spectrophotometric method

nije evidentirano

Podaci o izdanju

51

15.06.2006.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija