Ispitivanje svojstava polimernih membrana (CROSBI ID 348661)
Ocjenski rad | diplomski rad
Podaci o odgovornosti
Marković, Jasna
Berković, Katarina
hrvatski
Ispitivanje svojstava polimernih membrana
Jestive polimerne membrane djeluju kao barijera za vlagu, kisik, , ugljikov (IV) oksid, etilen, ulje, aromu i sl. i na taj način omogućuju poboljšanje kvalitete hrane i doprinose stabilnosti ambalažirane hrane.. Korištene su vodene otopine denaturiranog i prirodno izoliranog proteina sirutke uz dodatak plastifikatora (glicerola), zatim su ljevanjem tih otopina na ploče i sušenjem oblikovane membrane.Mehanička svojstva membrana pripravljenih od vodenih otopina denaturiranog izoliranog proteina sirutke imaju bolja svojstva od vodenih otopina prirodno izoliranog proteina sirutke.
proteini sirutke; jestive membrane; mehanička svojstva; funkcionalna svojstva
67/02
engleski
Examination of polymer film's characteristics
nije evidentirano
whey; protein; edible films; mechanical properties; functional properties
nije evidentirano
Podaci o izdanju
32
12.07.2002.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Zagreb