Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Ispitivanje svojstava polimernih membrana (CROSBI ID 348661)

Ocjenski rad | diplomski rad

Marković, Jasna Ispitivanje svojstava polimernih membrana / Berković, Katarina (mentor); Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2002

Podaci o odgovornosti

Marković, Jasna

Berković, Katarina

hrvatski

Ispitivanje svojstava polimernih membrana

Jestive polimerne membrane djeluju kao barijera za vlagu, kisik, , ugljikov (IV) oksid, etilen, ulje, aromu i sl. i na taj način omogućuju poboljšanje kvalitete hrane i doprinose stabilnosti ambalažirane hrane.. Korištene su vodene otopine denaturiranog i prirodno izoliranog proteina sirutke uz dodatak plastifikatora (glicerola), zatim su ljevanjem tih otopina na ploče i sušenjem oblikovane membrane.Mehanička svojstva membrana pripravljenih od vodenih otopina denaturiranog izoliranog proteina sirutke imaju bolja svojstva od vodenih otopina prirodno izoliranog proteina sirutke.

proteini sirutke; jestive membrane; mehanička svojstva; funkcionalna svojstva

67/02

engleski

Examination of polymer film's characteristics

nije evidentirano

whey; protein; edible films; mechanical properties; functional properties

nije evidentirano

Podaci o izdanju

32

12.07.2002.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija