Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Preduvjeti za primjenu sustava HACCP u proizvodnji hrane (CROSBI ID 137479)

Prilog u časopisu | stručni rad

Zdolec, Nevijo Preduvjeti za primjenu sustava HACCP u proizvodnji hrane // Mljekarski list, 44 (2008), 2; 52-53

Podaci o odgovornosti

Zdolec, Nevijo

hrvatski

Preduvjeti za primjenu sustava HACCP u proizvodnji hrane

Sustav HACCP osmišljen je već šezdesetih godina prošlog stoljeća u okviru američkog svemirskog programa, s ciljem osiguranja sigurnosti hrane namijenjene astronautima. Postalo je jasno da tradicionalni sustavi inspekcije i kontrole gotovih proizvoda ne mogu pružiti stopostotnu sigurnost da je sva proizvedena hrana ispravna, pa se uvodi princip sustavne kontrole u različitim fazama proizvodnog procesa. Vremenom je sustav HACCP međunarodno prihvaćen i uveden u sve sektore prehrambene industrije. U početku je bio usmjrene na industriju, a postupno i u druge faze poput veleprodaje, trgovine, restorana i dr.

HACCP; preduvjeti

nije evidentirano

engleski

Prerequisites for implementation of HACCP in food chain.

nije evidentirano

HACCP; prerequisites

nije evidentirano

Podaci o izdanju

44 (2)

2008.

52-53

objavljeno

0351-9104

Povezanost rada

Veterinarska medicina