Preduvjeti za primjenu sustava HACCP u proizvodnji hrane (CROSBI ID 137479)
Prilog u časopisu | stručni rad
Podaci o odgovornosti
Zdolec, Nevijo
hrvatski
Preduvjeti za primjenu sustava HACCP u proizvodnji hrane
Sustav HACCP osmišljen je već šezdesetih godina prošlog stoljeća u okviru američkog svemirskog programa, s ciljem osiguranja sigurnosti hrane namijenjene astronautima. Postalo je jasno da tradicionalni sustavi inspekcije i kontrole gotovih proizvoda ne mogu pružiti stopostotnu sigurnost da je sva proizvedena hrana ispravna, pa se uvodi princip sustavne kontrole u različitim fazama proizvodnog procesa. Vremenom je sustav HACCP međunarodno prihvaćen i uveden u sve sektore prehrambene industrije. U početku je bio usmjrene na industriju, a postupno i u druge faze poput veleprodaje, trgovine, restorana i dr.
HACCP; preduvjeti
nije evidentirano
engleski
Prerequisites for implementation of HACCP in food chain.
nije evidentirano
HACCP; prerequisites
nije evidentirano