Kakvoća ozimog ječma u odnosu na okolinu ispitivanja (CROSBI ID 534005)
Prilog sa skupa u zborniku | sažetak izlaganja sa skupa | međunarodna recenzija
Podaci o odgovornosti
Skender, Kristina ; Lalić, Alojzije ; Lenart, Lidija ; Jukić, Marko
hrvatski
Kakvoća ozimog ječma u odnosu na okolinu ispitivanja
Ječam je s prehrambenog stajališta nutritivno vrlo vrijedna namirnica. Tijekom odabira ječma za proizvodnju bitni su vanjski pokazatelji kvalitete ječma, parametri utvrđeni mehaničkom analizom, fiziološka ispitivanja i parametri utvrđeni kemijsko-tehnološkom analizom. U provedenim istraživanjima ustanovljen je značajan utjecaj sorte, lokaliteta i norme sjetve, kao i interakcije navedenih parametara za sadržaj proteina, sadržaj škroba, hektolitarsku masu zrna, masu zrna i udio zrna I klase. Claster analizom i dendogramima procijenjene su reakcije sorti na okolinu, te združivanja i sličnosti sorti za ispitivana svojstva.
ozimi ječam; lokaliteti; proteini; škrob; hektolitarska masa
nije evidentirano
engleski
Quality of winter barley in relation to the environment of the testing
nije evidentirano
winter barley; locations; proteins; starch; hectoliter weight
nije evidentirano
Podaci o prilogu
113-113.
2007.
objavljeno
Podaci o matičnoj publikaciji
Zbornik sažetaka/4. međunarodni kongres Brašno-Kruh '07. i 6. Hrvatski kongres tehnologa proizvodnje i prerade brašna, Opatija, 24.-27. 10. 2007.
Ugarčić-Hardi, Žaneta
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku
978-953-7005-13-9
Podaci o skupu
4. međunarodni kongres Brašno-Kruh '07. i 6. Hrvatski kongres tehnologa proizvodnje i prerade brašna
poster
24.10.2007-27.10.2007
Opatija, Hrvatska