Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Kakvoća ozimog ječma u odnosu na okolinu ispitivanja (CROSBI ID 534005)

Prilog sa skupa u zborniku | sažetak izlaganja sa skupa | međunarodna recenzija

Skender, Kristina ; Lalić, Alojzije ; Lenart, Lidija ; Jukić, Marko Kakvoća ozimog ječma u odnosu na okolinu ispitivanja // Zbornik sažetaka/4. međunarodni kongres Brašno-Kruh '07. i 6. Hrvatski kongres tehnologa proizvodnje i prerade brašna, Opatija, 24.-27. 10. 2007. / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.). Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2007. str. 113-113

Podaci o odgovornosti

Skender, Kristina ; Lalić, Alojzije ; Lenart, Lidija ; Jukić, Marko

hrvatski

Kakvoća ozimog ječma u odnosu na okolinu ispitivanja

Ječam je s prehrambenog stajališta nutritivno vrlo vrijedna namirnica. Tijekom odabira ječma za proizvodnju bitni su vanjski pokazatelji kvalitete ječma, parametri utvrđeni mehaničkom analizom, fiziološka ispitivanja i parametri utvrđeni kemijsko-tehnološkom analizom. U provedenim istraživanjima ustanovljen je značajan utjecaj sorte, lokaliteta i norme sjetve, kao i interakcije navedenih parametara za sadržaj proteina, sadržaj škroba, hektolitarsku masu zrna, masu zrna i udio zrna I klase. Claster analizom i dendogramima procijenjene su reakcije sorti na okolinu, te združivanja i sličnosti sorti za ispitivana svojstva.

ozimi ječam; lokaliteti; proteini; škrob; hektolitarska masa

nije evidentirano

engleski

Quality of winter barley in relation to the environment of the testing

nije evidentirano

winter barley; locations; proteins; starch; hectoliter weight

nije evidentirano

Podaci o prilogu

113-113.

2007.

objavljeno

Podaci o matičnoj publikaciji

Zbornik sažetaka/4. međunarodni kongres Brašno-Kruh '07. i 6. Hrvatski kongres tehnologa proizvodnje i prerade brašna, Opatija, 24.-27. 10. 2007.

Ugarčić-Hardi, Žaneta

Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku

978-953-7005-13-9

Podaci o skupu

4. međunarodni kongres Brašno-Kruh '07. i 6. Hrvatski kongres tehnologa proizvodnje i prerade brašna

poster

24.10.2007-27.10.2007

Opatija, Hrvatska

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija), Prehrambena tehnologija