Promjene kiselosti vina tijekom MLF (CROSBI ID 471415)
Prilog sa skupa u zborniku | sažetak izlaganja sa skupa | međunarodna recenzija
Podaci o odgovornosti
Herjavec, Stanka ; Tupajić, Pavica ; Alpeza, Ivana
hrvatski
Promjene kiselosti vina tijekom MLF
Cilj istaživanja bio je utvrditi promjene kiselinskog sastava tijekom procesa MLF u vinima Frankovka podrijetlom iz dva vinogorja regije kontinentalna Hrvatska. Dobiveni rezultati u vinima svih varijanti u kojima je protekla MLF pokazuju povećanje pH. MLF nje bila popraćena degradacijom vinske kiseline dok je koncentracija limunske neznatno smanjena u vinima svih varijanti
MLF; kiselost vina
nije evidentirano
engleski
Wine acidity changes during MLF
nije evidentirano
MLF; wine acidity changes
nije evidentirano
Podaci o prilogu
125-x.
1997.
objavljeno
Podaci o matičnoj publikaciji
XXXIII znanstveni skup hrvatskih agronoma
Zagreb:
Podaci o skupu
XXXIII. Znanstveni skup hrvatskih agronoma
predavanje
25.02.1997-28.02.1997
Pula, Hrvatska