Organizacija nastave po bolonjskom modelu za područje kvalitete hrane i toksikologije na Sveučilištu u Zagrebu (CROSBI ID 534560)
Neobjavljeno sudjelovanje sa skupa | neobjavljeni prilog sa skupa
Podaci o odgovornosti
Kniewald, Jasna ; Vahčić, Nada ; Hruškar, Mirjana
hrvatski
Organizacija nastave po bolonjskom modelu za područje kvalitete hrane i toksikologije na Sveučilištu u Zagrebu
U Europskoj uniji, pa tako i u Hrvatskoj, sve se više pažnje posvećuje području edukacije u području kvalitete i zdravstvene ispravnosti hrane. European Commission u okviru FP6, a sada u pozivima za FP7 programe, predviđa znatna sredstva za istraživanja u tom području i samim tim je predviđena intenzivna edukacija mladih znanstvenika. Na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu provodi se edukacija studenata prema bolonjskom modelu kroz preddiplomski i diplomski studij Nutricionizam, diplomski studij Upravljanje sigurnošću hrane te na poslijediplomskom doktorskom studiju Nutricionizam, kao i na poslijediplomskim specijalističkim studijima Kvaliteta i sigurnost hrane i Upravljanje hranom. Prehrambeno-biotehnološki fakultet ima dugogodišnje iskustvo u provođenju nastave iz nutricionizma, kvalitete hrane i toksikologije za potrebe praćenja zdravstvene ispravnosti hrane. Na posteru će se prikazati nastavni programi s pripadajućim ECTS bodovima po pojedinim studijima, posebice kolegiji koji obuhvaćaju kontrolu hrane i toksikologiju, s naglaskom na znanja koja se stiču na pojedinim studijima.
Bolonjski model; kvaliteta hrane; toksikologija; Sveučilište u Zagrebu
Link za pregled postera http://www.kongres-znanstvenika.hr/posteri
engleski
Education for Food Quality and Toxicology at University of Zagreb according to Bologna Process
nije evidentirano
Bologna model; food quality; toxicology; University of Zagreb
nije evidentirano
Podaci o prilogu
nije evidentirano
nije evidentirano
Podaci o skupu
Drugi kongres hrvatskih znanstvenika iz domovine i inozemstva
poster
07.05.2007-10.05.2007
Split, Hrvatska