Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Optimiranje primjene margarina u proizvodnji štrudli od kvasno-lisnatog tijesta (CROSBI ID 349519)

Ocjenski rad | diplomski rad

Fališevac, Maja Optimiranje primjene margarina u proizvodnji štrudli od kvasno-lisnatog tijesta / Magdić, Damir (mentor); Osijek, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, . 2007

Podaci o odgovornosti

Fališevac, Maja

Magdić, Damir

hrvatski

Optimiranje primjene margarina u proizvodnji štrudli od kvasno-lisnatog tijesta

Kvasno-lisnato tijesto je smjesa pšeničnog brašna, vode, kvasca i masti. Mora sadržavati minimalno 15% masti na količinu upotrijebljenog tijesta. U ovom radu korišteno je za pripremu štrudli s nadjevom od višanja i pireom od jabuka. Cilj ovog rada bio je sastaviti optimalnu recepturu za izradu tijesta koje bi na kraju dalo gotovi proizvod zadovoljavajućih organoleptičkih svojstava te povoljne cijene. Senzorsko ocjenjivanje provelo je 7 ocjenjivača. Eksperimentalni dio rada proveden je u prehrambenoj industriji ″ Đakovština d.d.″ , u pekari ″ Tena″ , gdje se kvasno-lisnato tijesto upotrebljava za proizvodnju štrudli sa slatkim nadjevima. Dobiveni rezultati pokazuju da margarini u jednakoj mjeri mijenjaju svojstva štrudli s nadjevom od višanja i štrudli s nadjevom od jabuka te da skuplji margarin nema uvijek i bolje djelovanje na organoleptička svojstva.

optimiranje; kvasno-lisnato tijesto; margarin; savijača

nije evidentirano

engleski

Optimization of margarine applying in roll-in sweet dough production

nije evidentirano

optimization; leavened dough; margarine; roll-in sweet dough

nije evidentirano

Podaci o izdanju

41

20.02.2007.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Osijek

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija