Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Poboljšanje modela za predviđanje kristalizacije proteina (CROSBI ID 537039)

Prilog sa skupa u zborniku | sažetak izlaganja sa skupa

Lučić, Bono ; Batista, Jadranko ; Juretić, Davor Poboljšanje modela za predviđanje kristalizacije proteina // Knjiga sažetaka 5. znanstvenog sastanka Hrvatskog fizikalnog društva / Dulčić, A. (ur.). Zagreb: Fizički odsjek Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, 2007. str. 106-106

Podaci o odgovornosti

Lučić, Bono ; Batista, Jadranko ; Juretić, Davor

hrvatski

Poboljšanje modela za predviđanje kristalizacije proteina

Više od 80% 3D struktura proteina u proteinskoj banci podataka određno raspršenjem X-zraka na kristalima. Mež utim, za samo 42% topljivih proteina uspijevaju se pronaći uvjeti kristalizacije, a eksperimentalni postupci kojima se provjerava kristalizira li neki protein, dugotrajni su i skupi. Modeli u literaturi temelje se na broju i rasporedu pojedina£ nih aminokiselinskih ostataka. Pri tome u modele ulazi više od 40 parametara [1, 2], a konačni su modeli nelinarni. Mi smo, pored statistički najznačajnih parametara korištenih ranije [1, 2], računali i uveli nove parametre (autokorelacijske funkcije) koji uključuju fizikalnokemijska svojstva (npr. hidrofobnost, naboj) i raspored aminokiselinskih ostataka u proteinu. Algoritmom za izbor najznačajnijih parametara (u statističkom i fizikalnom smislu), dobili smo jednostavnije modele jednake ili bolje točnosti od postojećih najboljih koji postižu točnost razlikovanja proteina koji kristalizira od proteina koji ne kristalizira od oko 75%. [1] Chen, K., Kurgan, L., Rahbari, M., Biochem. Biophys. Res. Commun. 355 (2007) 764 [2] Smilowski, P., Schmidt, T., Cox, J., Kirschner, A., Frishman, D., Proteins, 62 (2006) 343

kristalizacija proteina ; strukturni parametri ; frekvencije aminokiselinskih ostataka ; frekvencije parova aminokiselinskih ostataka ; izbor najznačajnijih parametara ; provjera kvalitete modela

nije evidentirano

engleski

Improvement of models for predicting the protein crystallization ability

nije evidentirano

protein crystallization ; structural parameters ; frequencies of amino acid residues ; frequencies of pairs of amino acid residues ; selection of the most significant parameters ; model quality check

nije evidentirano

Podaci o prilogu

106-106.

2007.

objavljeno

Podaci o matičnoj publikaciji

Knjiga sažetaka 5. znanstvenog sastanka Hrvatskog fizikalnog društva

Dulčić, A.

Zagreb: Fizički odsjek Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu

978-953-7178-10-9

Podaci o skupu

5. znanstveni sastanak Hrvatskog fizikalnog društva

poster

01.01.2007-01.01.2007

Primošten, Hrvatska

Povezanost rada

Fizika, Kemija