UGOSTITELJSKA DJELATNOST – GASTRONOMIJA, SMJEŠTAJ U AGROTURIZMU (CROSBI ID 761444)
Druge vrste radova | ostali članci/prilozi
Podaci o odgovornosti
Juraković, Linda ; Tomčić, Zdenko ; Rajko, Mladen
hrvatski
UGOSTITELJSKA DJELATNOST – GASTRONOMIJA, SMJEŠTAJ U AGROTURIZMU
Gastronomija kao dio kulturološkog identiteta postala je danas predmetom izučavanja, usavršavanja i promocije različitih regionalnih identiteta. S obzirom da Istra kao vrlo razvijena turistička regija duži niz godina ugošćuje velik broj stranih i domaćih gostiju, razvija se paralelno i svijest da bi osim prirodnih ljepota svoju prepoznatljivost na tržištu trebala tražiti i kroz veću promociju autohtonih prehrambenih artikala. Ovim istraživanjem pokušali smo utvrditi do koje mjere i na koji način se promovira nacionalna « ; kuhinja» ; i smještaj te kako poboljšati njihov plasman, promociju na tržište kroz agroturistička domaćinstva. Ovo istraživanje od posebnog je značaja za Istru kao najrazvijeniju hrvatsku turističku regiju koja svojim brojnim specifičnostima privlači ljubitelje agrarnog turizma iz inozemstva i tuzemstva.
Istra; gastronomija; smještaj; tržište; agroturizam.
nije evidentirano
engleski
Tourism and gastronomy - Agritourism accomoditation
nije evidentirano
Istria; gastronomy; accomoditation; market; agritourism
nije evidentirano
Podaci o izdanju
Zbornik radova sa 1. Kongresa o ruralnom turizmu - Hvar 2007.
2007.
nije evidentirano
objavljeno