Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Dostignuća u tehnologiji ugljikohidrata (CROSBI ID 538022)

Prilog sa skupa u zborniku | sažetak izlaganja sa skupa

Šubarić, Drago Dostignuća u tehnologiji ugljikohidrata // Ss. Cyril and Methodius University. Skopje, 2007. str. 1-2

Podaci o odgovornosti

Šubarić, Drago

hrvatski

Dostignuća u tehnologiji ugljikohidrata

Ugljikohidrati u prehrani i industrijska primjena. Kemijska i fizikalna svojstva škroba i drugih polisaharida. Trendovi u proizvodnji i potrošnji škroba, škrobnih hidrolizata i modifikata. Sirovine u proizvodnji škroba (kukuruz, pšenica, krumpir i riža). Enzimi u tehnologiji škroba te proizvodnja škrobnih sirupa, kristalne glukoze, fruktozni sirupi i fruktoze. Proizvodnja modificiranih škrobova i primjena u prehrambenoj i drugim industrijama. Proizvodnja škroba iz kukruza, krumpira i pšenice. Nusproizvodi industrije škroba.Proizvodnja saharoze iz šećerne repe i šećere trske. Analitičke metode u tehnologiji ugljikohidrata. Kvaliteta šećera. Termofizikalna svojstva škroba. Reološka svojstva škrobnih suspenzija. Kapacitet vezivanja vode. Priprema modificiranih škrobova.

Ugljikohidrati; škrob; šećeri; hidrolizati; modifikati škroba

nije evidentirano

engleski

Advecemants in carbohydrate technology

nije evidentirano

Carbohydrates; starch; sugars; hydrolysates; modified starches

nije evidentirano

Podaci o prilogu

1-2.

2007.

objavljeno

Podaci o matičnoj publikaciji

Skopje:

Podaci o skupu

Ss. Cyril and Methodius University

ostalo

22.04.2007-22.04.2007

Skopje, Sjeverna Makedonija

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija