Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Fermentacija i skladišna održivost kiselog kupusa (CROSBI ID 350256)

Ocjenski rad | diplomski rad

Šarić, Sanja Fermentacija i skladišna održivost kiselog kupusa / Dobričević, Nadica (mentor); Zagreb, Agronomski fakultet, . 2007

Podaci o odgovornosti

Šarić, Sanja

Dobričević, Nadica

hrvatski

Fermentacija i skladišna održivost kiselog kupusa

Ovaj rad obuhvaća analizu glavica 10 sorata kupusa ogulinskog proizvodnog područja, za godinu 2003. Ogulinsko proizvodno područje je jedno od najvećih za proizvodnju kupusa u Republici Hrvatskoj. Da bi se utvrdila kakvoća pojedine sorte za određeno proizvodno područje analizirat će se slijedeći parametri kakvoće: količina suhe tvari, količina ukupnih kiselina, količina topljive suhe tvari, pH vrijednost, količina vitamina C i količina NaCl. Sorte su slijedeće: Histona, Rx 05803196, Varaždinski, Ramada, Cecile, Krautman, Charmant, Cassandra, Krautkeiser i Agenor. Analiza se provodila na Zavodu za poljoprivrednu tehnologiju, skladištenje i transport Agronomskog fakulteta. Analiziranje i testiranje podataka rezultirat će naglaskom na kvalitetu sorte Rx 05803196 i Krautman kao sorata sa najmanjim promjenama mjerenih vrijednosti tijekom 180 dana fermentacije za najveći broj parametara.

kupus; parametri kakvoće; proizvodno područje

nije evidentirano

engleski

Fermentation and Sauerkraut durability in stotage

nije evidentirano

cabbage; standards of quality; production area

nije evidentirano

Podaci o izdanju

33

13.09.2007.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Agronomski fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija)