Prinosi i krmna vrijednost novih genotipova ozimog graška u smjesi s pšenicom (CROSBI ID 538478)
Prilog sa skupa u zborniku | izvorni znanstveni rad | međunarodna recenzija
Podaci o odgovornosti
Štafa, Zvonimir ; Uher, Darko ; Maćešić, Dubravko ; Blažinkov, Mihaela ; Andreata-Koren, Marcela
hrvatski
Prinosi i krmna vrijednost novih genotipova ozimog graška u smjesi s pšenicom
Trogodišnjim istraživanjima (2002.-2005.) utvrđivan je utjecaj djelotvornosti bakterizacije sjemena novih genotipova ozimog graška i prihrane dušikom na prinos suhe tvari i krmnu vrijednost smjese ozimog graška i pšenice cv. Sana. Prije sjetve izvršena je predsjetvena bakterizacija sjemena graška sojem Rhizobium leguminosarum bv. viciae 1001 iz zbirke Zavoda za Mikrobiologiju Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Prosječni prinosi suhe tvari novih genotipova graška kretali su se od 5, 78 t ha-1 (genotip G4) do 6, 92 t ha-1 (genotip G1). Prosječni prinosi sirovih proteina novih genotipova graška kretali su se od 806 kg ha-1 (genotip G4) do 1063 kg ha-1 (genotip G1). Na osnovici ovih istraživanja možemo zaključiti da je najveći prinos suhe tvari i sirovih proteina ostvaren novim genotipom ozimog krmnog graška G1.
novi genotipovi ozimog graška ; prinos suhe tvari ; prinos sirovih bjelančevina ; bakterizacija sjemena graška
nije evidentirano
engleski
Yields and Feeding Value of New Genotypes of the Winter Pea and Wheat Mixture
nije evidentirano
new genotypes pea ; dry matter yield ; crude protein yield ; inoculated pea seeds
nije evidentirano
Podaci o prilogu
668-672.
2008.
objavljeno
Podaci o matičnoj publikaciji
Zbornik radova/Pospišil, Milan(ur.).-Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2008. 668-672 (ISBN: 978-953-6135-67-7).
978-953-6135-67-7
Podaci o skupu
43.HRVATSKI I 3. MEĐUNARODNI SIMPOZIJ AGRONOMA
predavanje
18.02.2008-21.02.2008
Opatija, Hrvatska