Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Utjecaj postupka pripreme na brzinu sušenja plodova jabuke Idared (CROSBI ID 350377)

Ocjenski rad | diplomski rad

Damjanović, Juraj Utjecaj postupka pripreme na brzinu sušenja plodova jabuke Idared / Dobričević, Nadica (mentor); Zagreb, Agronomski fakultet, . 2005

Podaci o odgovornosti

Damjanović, Juraj

Dobričević, Nadica

hrvatski

Utjecaj postupka pripreme na brzinu sušenja plodova jabuke Idared

Cilj ovog istraživanja bio je, definiranje utjecaja pripreme jabuke sotre Idared, na brzinu otpuštanja vode postupkom sušenja. Uzorci su rezani na tri različita oblika: kockice, ploškice i štapiće. Zatim su u šećernom sirupu gustoće 64(%Bx), kratko prokuhani i ostavljeni 24 sata. Nakon vađenja iz sirupa, uzorci su kratko isprani u destiliranoj vodi, ocjeđeni te sušeni u konvekcijskoj sušari Retsch TG1. Sušeno je 250 g uzorka, u trajanju od 160 minuta. Na početku sušenja je temperatura bila do 65 stupnjeva C, a pred kraj do 50 stupnjeva C. Brzina zraka je u početku bila 3 m/s, a pred kraj 2 m/s. Iz rezultata vidljivo, da je oblik kockica najpogodniji za sušenje.

Idared; kockice; ploškice; štapići; konvekcija; sušenje;

nije evidentirano

engleski

The influence of preparation of speed by drying Idared apples

nije evidentirano

Idared; cubes; slices; sticks; convection; drying;

nije evidentirano

Podaci o izdanju

22

12.07.2005.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Agronomski fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija)