Određivanje killer karaktera vinskih kvasaca izoliranih sa područja Istre (CROSBI ID 143293)
Prilog u časopisu | izvorni znanstveni rad | međunarodna recenzija
Podaci o odgovornosti
Orlić, Sandi ; Pogačić, Martina ; Jeromel, Ana ; Karoglan, Marko ; Kozina, Bernard ; Iacumin, Lucilla ; Redžepović, Sulejman
hrvatski
Određivanje killer karaktera vinskih kvasaca izoliranih sa područja Istre
Killer kvasci su rašireni u monogim vinogradarsko-vinarskim regijama u svijetu. Navedeno je svojstvo vrlo značajno u selekcijkim programima jer killer sojevi mogu značajnije utjecati na tijek alkoholne fermentacije. Cilj ovog istraživanja bio je identifi kacija killer sojeva kvasaca izoliranih s područja Istre pomoću fi zioloških i molekularnih metoda. Ukupno je analizirano 50 izolata. Pomoću fi ziološke metode utvrđeno je 17 killer pozitivnih sojeva, a uporabom molekularne metode dva soja više. Navedeni rezultati su u suglasnosti s nekim prijašnjim istraživanjima.
Saccharomyces cerevisiae; killer toksin; ds plazmid
nije evidentirano
engleski
Determination of killer character of wine yeast isolated from istra
nije evidentirano
Saccharomyces cerevisiae; killer toxin; ds plasmids
nije evidentirano
Podaci o izdanju
Povezanost rada
Biotehnologija