Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Utjecaj ambalažnog materijala i metode pakiranja na trajnost suhomesnatih kobasičarskih proizvoda (CROSBI ID 350620)

Ocjenski rad | magistarski rad (mr. sc. i mr. art.)

Kovačić, Edita Utjecaj ambalažnog materijala i metode pakiranja na trajnost suhomesnatih kobasičarskih proizvoda / Galić, Kata (mentor); Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2008

Podaci o odgovornosti

Kovačić, Edita

Galić, Kata

hrvatski

Utjecaj ambalažnog materijala i metode pakiranja na trajnost suhomesnatih kobasičarskih proizvoda

Cilj ovoga rada bio je utvrđivanje roka valjanosti trajne kobasice Danica Zimska pakirane u inertnoj atmosferi dušika (100% N2) i vakuumskom pakiranju tijekom čuvanja pri različitim temperaturama: 3°C&plusmn ; 1 , 20°C &plusmn ; 2 i 37°C&plusmn ; 0 .U tu svrhu ispitivani su uzorci trajne kobasice Danica Zimska redovite proizvodnje.Za pakiranje inertnom atmosferom dušika (100% N2) i za vakuumsko pakiranje korištene su kombinacije ambalažnih materijala za izradu zdjelice i pokrovnog filma.Najveća trajnost (90 dana), utvrđena na osnovu rezultata fizikalno- kemijske, mikrobiološke i rezultata istraživanja senzorskih karakteristika, postignuta je kod trajne kobasice Danica Zimska pakirane u inertnoj atmosferi dušika (100% N2) i čuvane pri temperaturi od 3°C&plusmn ; 1.

ambalažni materijali; pakiranje; inertna atmosfera; vakuum; trajnost; kobasica

nije evidentirano

engleski

The influence of packaging material and packaging method on dry meat sausage products

nije evidentirano

packaging materials; nitrogen atmosphere packaging; vacuum packaging; shelf life; fermented sausages

nije evidentirano

Podaci o izdanju

74

20.05.2008.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija