Prehrana u turizmu prilagođena suvremenim morbiditetnim kretanjima (CROSBI ID 143821)
Prilog u časopisu | izvorni znanstveni rad | međunarodna recenzija
Podaci o odgovornosti
Ćurin, Katja
hrvatski
Prehrana u turizmu prilagođena suvremenim morbiditetnim kretanjima
Europsko i svjetsko turističko tržište se mijenja jer se mijenjaju potrebe i zahtjevi njegovih korisnika.S jedne strane turist je često opterećen kroničnim bolestima i slabostima današnje civilizacije( kardiovaskularne, gastrointestinalne i maligne bolesti, pretilost, stres ), a s druge strane ima visoku razinu zdravstvene kulture i naglašenu ekološku svijest o kvaliteti življenja.Turistička djelatnost kroz svoje usluge (gastronomske, rekreativne, kulturne, zabavne )može postati značajan čimbenik u održavanju ravnoteže psihičkog i fizičkog zdravlja suvremenog čovjeka.Prehrana u turizmu ima značajnu ulogu u zaštiti zdravlja turista .
turizam ; kronične bolesti ; prehrana
nije evidentirano
engleski
Nutrition in tourism adapted to contemporary morbidity trends
nije evidentirano
tourism ; chronic diseases ; nutrition
nije evidentirano