Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Mikrobiološke promjene tijekom zrenja fermentiranih kobasica od konjskog mesa (CROSBI ID 740595)

Prilog sa skupa u časopisu | izvorni znanstveni rad

Alagić, Damir ; Kozačinski, Lidija ; Filipović, Ivana ; Zdolec, Nevijo ; Hadžiosmanović, Mirza ; Njari, Bela ; Kozačinski, Zvonimir ; Uhitil, Sunčica Mikrobiološke promjene tijekom zrenja fermentiranih kobasica od konjskog mesa // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu. 2008. str. 200-203

Podaci o odgovornosti

Alagić, Damir ; Kozačinski, Lidija ; Filipović, Ivana ; Zdolec, Nevijo ; Hadžiosmanović, Mirza ; Njari, Bela ; Kozačinski, Zvonimir ; Uhitil, Sunčica

hrvatski

Mikrobiološke promjene tijekom zrenja fermentiranih kobasica od konjskog mesa

U radu su praćene promjene tijekom zrenja fermentiranih kobasica od konjetine. Po tri kobasice uzorkovane su 0., 14., 28. i 42. dana zrenja. Tijekom fermentacije bakterije mliječne kiseline su bile dominantna mikroflora (6-8 log CFU/g). U fermentaciji su sudjelovali i mikrokoki, te se njihov broj kretao od 2-3 log CFU/g, kao i kvasci i plijesni (3-4 log CFU/g). pH vrijednost je značajno pala u prvih 14 dana fermentacije (5, 82 - 0. dana, 5, 02 - 14. dana) što je uz moguće druge antimikrobne mehanizme rezultiralo očekivanim smanjenjem broja ili eliminacijom enterobakterija, E.coli, patogenih stafilokoka i sulfitreducirajućih klostridija.

konjske kobasice ; mikrobiološke promjene

nije evidentirano

engleski

Microbial changes during ripening of fermented horsemeat sausages

nije evidentirano

horsemeat sausages ; microflora

nije evidentirano

Podaci o prilogu

200-203.

2008.

nije evidentirano

objavljeno

Podaci o matičnoj publikaciji

Meso : prvi hrvatski časopis o mesu

1332-0025

Podaci o skupu

Nepoznat skup

ostalo

29.02.1904-29.02.2096

Povezanost rada

Veterinarska medicina

Poveznice