Mikrobiološke promjene tijekom zrenja fermentiranih kobasica od konjskog mesa (CROSBI ID 740595)
Prilog sa skupa u časopisu | izvorni znanstveni rad
Podaci o odgovornosti
Alagić, Damir ; Kozačinski, Lidija ; Filipović, Ivana ; Zdolec, Nevijo ; Hadžiosmanović, Mirza ; Njari, Bela ; Kozačinski, Zvonimir ; Uhitil, Sunčica
hrvatski
Mikrobiološke promjene tijekom zrenja fermentiranih kobasica od konjskog mesa
U radu su praćene promjene tijekom zrenja fermentiranih kobasica od konjetine. Po tri kobasice uzorkovane su 0., 14., 28. i 42. dana zrenja. Tijekom fermentacije bakterije mliječne kiseline su bile dominantna mikroflora (6-8 log CFU/g). U fermentaciji su sudjelovali i mikrokoki, te se njihov broj kretao od 2-3 log CFU/g, kao i kvasci i plijesni (3-4 log CFU/g). pH vrijednost je značajno pala u prvih 14 dana fermentacije (5, 82 - 0. dana, 5, 02 - 14. dana) što je uz moguće druge antimikrobne mehanizme rezultiralo očekivanim smanjenjem broja ili eliminacijom enterobakterija, E.coli, patogenih stafilokoka i sulfitreducirajućih klostridija.
konjske kobasice ; mikrobiološke promjene
nije evidentirano
engleski
Microbial changes during ripening of fermented horsemeat sausages
nije evidentirano
horsemeat sausages ; microflora
nije evidentirano
Podaci o prilogu
200-203.
2008.
nije evidentirano
objavljeno
Podaci o matičnoj publikaciji
Meso : prvi hrvatski časopis o mesu
1332-0025
Podaci o skupu
Nepoznat skup
ostalo
29.02.1904-29.02.2096