Tehnologija čuvanja marelice (CROSBI ID 351036)
Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad
Podaci o odgovornosti
Nišević, Lidija
Jemrić, Tomislav
hrvatski
Tehnologija čuvanja marelice
Marelica je atraktivno, kvalitetno voće, ali nema dovoljno podataka o odgovarajućoj tehnologiji čuvanja što značajno umanjuje mogućnost širenja i uzgoj. Problemi koji se javljaju su gubitak mase, pogoršanje kvalite, te pojava ozljeda plodova od niske temperature zbog neodgovarajućih tretmana poslije berbe i tijekom čuvanja. Ovaj rad je pregled rezultata mnogobrojnih istraživanja na temelju svjetske znanstvene literature.
marelica; berba; čuvanje; etilen; 1-MCP
nije evidentirano
engleski
Storage technology of appricots
nije evidentirano
appricot; harvest; storage; ehylene; 1-MCP
nije evidentirano
Podaci o izdanju
24
11.07.2008.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Agronomski fakultet
Zagreb