crta
Hrvatska znanstvena Sekcija img
bibliografija
3 gif
 Naslovna
 O projektu
 FAQ
 Kontakt
4 gif
Pregledavanje radova
Jednostavno pretraživanje
Napredno pretraživanje
Skupni podaci
Upis novih radova
Upute
Ispravci prijavljenih radova
Ostale bibliografije
Slični projekti
 Bibliografske baze podataka

Pregled bibliografske jedinice broj: 374876

Knjiga

Urednik/ci: Rittig-Beljak, Nives ; Belaj, Melanija
Naslov: Turist kao gost. Prilozi kulinarskom turizmu. Zbornik radova sa skupa Turist za stolom - tradicionalna ishodišta gostoljublja, održanog 23. i 24. travnja 2007. u Etnografskom muzeju u Zagrebu
( Turist as guest. Items on culinary tourism )
Vrsta knjige: zbornik
Izdavač: Institut za etnologiju i folkloristiku
Grad: Zagreb
Godina: 2009
Serija: Biblioteka Nova etnografija
Stranica: 137
ISBN: 978-953-6020-43-9
Prevodilac: Mitin, Darko
Ključne riječi: etnologija; kulinarski turizam
( ethnology; culinary tourism )
Sažetak:
Turist kao gost. Prilozi kulinarskom turizmu. Knjiga je zbornik radova sa skupa Turist za stolom - tradicionalna ishodišta gostoljublja, koji je održan 23. i 24. travnja 2007. u Etnografskom muzeju u Zagrebu u okviru izložbe "Svijet hrane u Hrvatskoj". Izložba odašilje slikovne poruke pa smo doživljaj kulinarske prošlosti željeli shvatiti kao svojevrsnu inspiraciju novom stanju kulinarskog turizma. Jedanaest radova sa skupa pomoći će u traženju novih proizvoda turističke industrije. Antropologija hrane zbog specifičnosti predmeta istraživanja traži od nas meku granicu između urbanog i ruralnog proizvoda, između turista i gosta za stolom. Tekstovi su raznolike analitičke i interpretacijske razine. Predmet istraživanja (hrana) zaziva multidisciplinarni pristup pa je i to jedan od razloga ovakve raznovrsnosti, no češćim pojavljivanjem ove teme u etnološkoj javnosti stavovi će se postepeno izcizelirati.
Projekt / tema: 189-1890667-0660
Izvorni jezik: HRV
Kategorija: Znanstvena
Znanstvena područja:
Etnologija i antropologija
Upisao u CROSBI: melbelaj@ief.hr (melbelaj@ief.hr), 8. Pro. 2008. u 12:10 sati



Verzija za printanje   za tiskati


upomoc
foot_4