Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Mogućnosti distribucije ekološki proizvedenih poljoprivrednih proizvoda na turističko tržište Istre (CROSBI ID 544258)

Prilog sa skupa u zborniku | izvorni znanstveni rad | međunarodna recenzija

Težak, Ana ; Bošković, Desimir ; Luk, Ninoslav Mogućnosti distribucije ekološki proizvedenih poljoprivrednih proizvoda na turističko tržište Istre // VIII. Međunarodni znanstveni skup "Poslovna logistika u suvremenom menadžmentu" / Segetlija, Zdenko ; Karić, Marijan (ur.). Osijek: Ekonomski fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2008. str. 297-312

Podaci o odgovornosti

Težak, Ana ; Bošković, Desimir ; Luk, Ninoslav

hrvatski

Mogućnosti distribucije ekološki proizvedenih poljoprivrednih proizvoda na turističko tržište Istre

Porastom ekološke svijesti i sve većom brigom o zdravlju kod većine potrošača dolazi do porasta potražnje za ekološki proizvedenom hranom. U svijetu se povećava broj ukupnih poljoprivrednih površina koje se koriste za ekološku proizvodnju te se taj iznos procjenjuje na, u prosjeku, oko 10% od ukupno raspoloživih poljoprivrednih površina. Tržište ekološki proizvedenih poljoprivrednih proizvoda, kako u Hrvatskoj tako i u Istri, je tek u razvitku. Ovim radom će se pokušati istražiti mogućnosti distribucije ekološki proizvedenih poljoprivrednih proizvoda na turističko tržište Istre. Prikazani podaci dobiveni su istraživanjem kanala distribucije, koje je provedeno u sklopu istraživanja Tržišnih mogućnosti razvoja ekološke poljoprivrede u Istri. Radom će biti prikazano da li već postoje objekti koji su specijalizirani za ekološki proizvedenu hranu u Istri, da li su objekti turističke ponude Istre zainteresirani za plasman ekološki proizvedene hrane, koliko su općenito informirani o specifičnostima ekološke proizvodnje u odnosu na konvencionalnu proizvodnju. Polazište rada je istraživanje provedeno 2007. nad turistima u priobalju Istre koje je kao jedan od ciljeva imalo ispitivanje stavova i preferencija turista za ekološki proizvedenom hranom. Tim istraživanje je dokazano kako ta zainteresiranost postoji, ali da je ponuda ekološki proizvedene hrane nezadovoljavajuća. Korištene će biti metoda anketiranja, metoda intervjuiranja i metoda kompilacije.

ekološki proizvedeni poljoprivredni proizvodi; distribucija; Istra; turistička potrošnja; turističko tržište

nije evidentirano

engleski

Organic food distribution possibilities: case of Istrian tourism market

nije evidentirano

organic food; distribution; Istria; tourism consumption; tourism market

nije evidentirano

Podaci o prilogu

297-312.

2008.

objavljeno

Podaci o matičnoj publikaciji

VIII. Međunarodni znanstveni skup "Poslovna logistika u suvremenom menadžmentu"

Segetlija, Zdenko ; Karić, Marijan

Osijek: Ekonomski fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku

978-953-253-052-0

Podaci o skupu

VIII. Međunarodni znanstveni skup- Poslovna logistika u suvremenom menadžmentu

predavanje

12.11.2008-12.11.2008

Osijek, Hrvatska

Povezanost rada

Ekonomija