Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Fizikalne osobine prašine u proizvodnji krmnih smjesa (CROSBI ID 147959)

Prilog u časopisu | izvorni znanstveni rad

Pliestić, Stjepan ; Filipović, Dubravko ; Dobričević, Nadica ; Voća, Sandra ; Kušec, Vlado ; Galić, Ante Fizikalne osobine prašine u proizvodnji krmnih smjesa // Krmiva : časopis o hranidbi životinja, proizvodnji i tehnologiji krme, 50 (2008), 6; 301-309

Podaci o odgovornosti

Pliestić, Stjepan ; Filipović, Dubravko ; Dobričević, Nadica ; Voća, Sandra ; Kušec, Vlado ; Galić, Ante

hrvatski

Fizikalne osobine prašine u proizvodnji krmnih smjesa

U proizvodnom postupku krmnih smjesa stvaraju se znatne količine prašine koja je izuzetno opasna za stvaranje eksplozivne smjese. Rukovanje zrnjem ili krmnim smjesama dovodi do potencijalne opasnosti stvaranja eksplozivne smjese prašine. Fizikalna svojstva prašine određivana su na tri vrste materijala (pšenica, kukuruz, soja). Uzorci ispitivane prašine bili su uzimani iz sustava za otprašivanje tvornice krmnih smjesa. Radom su obrađena slijedeća fizikalna svojstva prašine: udjel čestica prašine ispod 100µ ; m u cjelokupnoj količini prašine, gustoća u rahlo rasutom stanju, veličina čestica prašine i njena raspodjela, te površina čestica. Primjena laboratorijskih postupaka u analizi potencijalne eksplozivne opasnosti (razdioba čestica veličine < 100µ ; m, gustoća i površina čestica) predstavljaju dosada nekorišten sustav za razvoj indikatora eksplozije kao i značajan element u razvoju sustava i opreme za otprašivanje i transport krmnih smjesa.

prašina; kukuruz; pšenica; soja; krmne smjese; fizikalne osobine

nije evidentirano

engleski

Physical properties of grain dust in feed production

nije evidentirano

dust; corn; wheat; soybean; compound feed; physical properties

nije evidentirano

Podaci o izdanju

50 (6)

2008.

301-309

objavljeno

0023-4850

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija)