Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Polifenoli-antioksidansi u maslinovu ulju (CROSBI ID 86178)

Prilog u časopisu | pregledni rad (stručni)

Giacometti, Jasminka ; Milin, Čedomila Polifenoli-antioksidansi u maslinovu ulju // Priroda (Zagreb), 90 (2000), 874; 34-37-x

Podaci o odgovornosti

Giacometti, Jasminka ; Milin, Čedomila

hrvatski

Polifenoli-antioksidansi u maslinovu ulju

Hrana je izvor nutrijenata i nutricina.Nutrijenti su ugljikohidrati, bjelančevine, masti, minerali, vitamini i voda, a nutricini su sastojci koji imaju izravan učinak na zdravlje čovjeka i životinja. Učinak nutricina je različit, oni jačaju tek, preventivno djeluju na oksidativna oštećenja, sudjeluju u kontroli rasta mikroorganizama u hrani, utječu na imunosni sustav, pomoć su tijekom digestije i absorpcije nutrijenata te mijenjaju mikrofloru gastrointestinalnog (probavnog) trakta. Polifenoli, pronađeni u maslinovu ulju utječu na oksidativnu stabilnost i organoleptičku kakvoću djevičanskog maslinova ulja.

djevičansko maslinovo ulje; antioksidansi; polifenoli

nije evidentirano

engleski

Poliphenols - antioxidants in olive oil

nije evidentirano

virgin olive oil; antioxidants; polyphenols

nije evidentirano

Podaci o izdanju

90 (874)

2000.

34-37-x

objavljeno

0351-0662

Povezanost rada

Kliničke medicinske znanosti