Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Valorizacija autohtonih i ekoloških proizvoda Istre u turističkoj potrošnji (CROSBI ID 546760)

Prilog sa skupa u zborniku | izvorni znanstveni rad | međunarodna recenzija

Bošković, Desimir ; Težak, Ana ; Saftić, Darko Valorizacija autohtonih i ekoloških proizvoda Istre u turističkoj potrošnji // Multifunctional agriculture and rural development – rural development and (un)limited resources / Cvijetanović, Drago et. al (ur.). Beograd: Dis Public, 2008. str. 536-544

Podaci o odgovornosti

Bošković, Desimir ; Težak, Ana ; Saftić, Darko

hrvatski

Valorizacija autohtonih i ekoloških proizvoda Istre u turističkoj potrošnji

Cilj rada je utvrditi koji su to tipični autohtoni istarski proizvodi, koja su njihova osnovna obilježja, stavovi i mišljenje turista o tim proizvodima, poznavanje tih proizvoda, zadovoljstvo kvalitetom i geografskim porijeklom, cijenama i konkurentnošću ponude ovih proizvoda. Osim provedenih istraživanja koja se odnose na tipične autohtone istarske proizvode koja imaju obilježja ekoloških proizvoda, autori ovog rada tijekom 2007. i 2008. godine proveli su anketno istraživanje turista u Istri koje je kao jedan od ciljeva imalo ispitivanje stavova i preferencija turista za ekološki proizvedenom hranom. Istraživanja su potvrdila hipotezu o velikoj zainteresiranosti turista za ekološki proizvedenom hranom, njihovoj spremnosti da je plate znatno više u odnosu na konvencionalno proizvedenu hranu. Međutim, i pored ekološke očuvanosti proizvodnih resursa i mogućnosti plasmana, ponuda ekološki proizvedene hrane je nezadovoljavajuća. Stav je autora da bez odgovarajuće strategije marketinga, povezivanja proizvođača, trgovine i hotelijera nema niti uspješne proizvodnje i plasmana autohtonih i ekoloških proizvoda u turističkoj ponudi istarske destinacije. U odnosu na trendove potražnje ekološki proizvedena hrane mora naći svoje mjesto u turističkoj ponudi Istre, prvenstveno u objektima viših kategorija.

autohtoni proizvodi; Istra; ekološka proizvodnja; tržište; marketing

nije evidentirano

engleski

Valorization of autochthonous and organic Istrian products in tourism consumption

nije evidentirano

autochthonous products; Istria; organic farming; market; marketing

nije evidentirano

Podaci o prilogu

536-544.

2008.

objavljeno

Podaci o matičnoj publikaciji

Multifunctional agriculture and rural development – rural development and (un)limited resources

Cvijetanović, Drago et. al

Beograd: Dis Public

978-86-82121-59-6

Podaci o skupu

International scientific meeting Multifunctional agriculture and rural development – rural development and (un)limited resources

predavanje

04.12.2008-05.12.2008

Beograd, Srbija

Povezanost rada

Ekonomija