Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Razlika sastava i karakteristika kravljeg, kozjeg i ovčjeg mlijeka (CROSBI ID 353017)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Smola, Ivan Razlika sastava i karakteristika kravljeg, kozjeg i ovčjeg mlijeka / Božanić, Rajka (mentor); Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2008

Podaci o odgovornosti

Smola, Ivan

Božanić, Rajka

hrvatski

Razlika sastava i karakteristika kravljeg, kozjeg i ovčjeg mlijeka

Proizvodnja mlijeka u svijetu ima izuzetan proizvodno gospodarski značaj jer je u funkciji proizvodnje ljudske hrane i prehrane stanovništva. Mlijeko se dobiva od krava, bivola, ovaca, koza, deva i kobila, a dominantno je kravlje mlijeko. U radu je provedena usporedba glavnih sastojaka mlijeka, navedene su njihove razlike i sličnosti. Istaknuta je zdravstvena vrijednost i hranidbena vrijednost sve tri vrste mlijeka te najpoznatiji proizvodi.

mlijeko; organoleptička i kemijska svojstva; zdravstvena vrijednost

nije evidentirano

engleski

Differences in composition and characteristics of cow's, goat's and ewe's milk

nije evidentirano

milk; sensory parameters; chemical properties; therapeutic values

nije evidentirano

Podaci o izdanju

22

15.09.2008.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija