Razlika sastava i karakteristika kravljeg, kozjeg i ovčjeg mlijeka (CROSBI ID 353017)
Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad
Podaci o odgovornosti
Smola, Ivan
Božanić, Rajka
hrvatski
Razlika sastava i karakteristika kravljeg, kozjeg i ovčjeg mlijeka
Proizvodnja mlijeka u svijetu ima izuzetan proizvodno gospodarski značaj jer je u funkciji proizvodnje ljudske hrane i prehrane stanovništva. Mlijeko se dobiva od krava, bivola, ovaca, koza, deva i kobila, a dominantno je kravlje mlijeko. U radu je provedena usporedba glavnih sastojaka mlijeka, navedene su njihove razlike i sličnosti. Istaknuta je zdravstvena vrijednost i hranidbena vrijednost sve tri vrste mlijeka te najpoznatiji proizvodi.
mlijeko; organoleptička i kemijska svojstva; zdravstvena vrijednost
nije evidentirano
engleski
Differences in composition and characteristics of cow's, goat's and ewe's milk
nije evidentirano
milk; sensory parameters; chemical properties; therapeutic values
nije evidentirano
Podaci o izdanju
22
15.09.2008.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Zagreb