Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Napici na bazi sojinog mlijeka (CROSBI ID 353022)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Stančić, Angela Napici na bazi sojinog mlijeka / Božanić, Rajka (mentor); Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2008

Podaci o odgovornosti

Stančić, Angela

Božanić, Rajka

hrvatski

Napici na bazi sojinog mlijeka

Ovaj rad sadrži pregled sastojaka sojinog mlijeka. Soja i proizvodi od soje poznati su po njihovom povoljnom utjecaju na ljudsko zdravlje, a to isto vrijedi i za sojino mlijeko. Postoje mnogi proizvodi od soje te napitci na bazi sojinog mlijeka što uključuje obično sojino mlijeko, sojino mlijeko slično kravljem te ostale napitke od soje. Fermentirani napitci pokazuju veći povoljan zdravstveni učinak, jer se fermentacijom njihovo antioksidacijsko djelovanje povećava, te su lakše probavljivi od nefermentiranih napitaka. Sojino mlijeko može biti vrlo dobra zamjena za obično kravlje mlijeko jer ne sadrži kolesterol, a sadrži sve esencijalne aminokiseline u povoljnom omjeru. Sojino mlijeko ne sadrži laktozu, što je velika prednost pred kravljim mlijekom jer ga mogu konzumirati i ljudi koji su laktoza netolerantni ili su alergični na neke od proteina kravljeg mlijeka.

soja; sojino mlijeko; fermentirani napitci; napitci od sojinog mlijeka

nije evidentirano

engleski

Beverages on base of soymilk

nije evidentirano

soy; soymilk; fermented beverages; beverages made of soymilk

nije evidentirano

Podaci o izdanju

21

16.07.2008.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija