Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Utjecaj koncentrata proteina sirutke na rast i preživljavanje probiotičkog soja Lactobacillus acidophilus La-5 u sirutki (CROSBI ID 353026)

Ocjenski rad | diplomski rad

Bortek, Ivana Utjecaj koncentrata proteina sirutke na rast i preživljavanje probiotičkog soja Lactobacillus acidophilus La-5 u sirutki / Matijević, Bojan (mentor); Karlovac, Veleučilište u Karlovcu, . 2008

Podaci o odgovornosti

Bortek, Ivana

Matijević, Bojan

hrvatski

Utjecaj koncentrata proteina sirutke na rast i preživljavanje probiotičkog soja Lactobacillus acidophilus La-5 u sirutki

Ovim radom je istražen utjecaj koncentrata proteina sirutke (KPS) na rast i aktivnost probiotičkog soja Lactobacillus acidophilus La-5 u slatkoj rekonstituiranoj sirutki i preživljavanje tijekom 28 dana hladnog čuvanja. Fermentacija je praćena kod sirutke bez i sa dodatkom 1, 5 i 3% KPS-a, a provedena je pri 37 C. Vrijeme fermentacije sirutke obogaćene sa 3% KPS-a bilo je kraće u odnosu na vrijeme fermentacije sirutke bez i sa dodatkom 1, 5% KPS-a. Titracijska kiselost sirutke obogaćene sa KPS-om bila je veća na početku i na kraju fermentacije te tijekom čuvanja u odnosu na sirutku bez dodatka KPS-a (8, 9 i 9 log CFU/mL).Tijekom 28 dana čuvanja u svim je uzorcima fermentirane sirutke broj živih stanica Lactobacillus acidophilus La-5 bio podjednako stabilan i nije padao ispod 8 log CFU/mL. Dodatak KPS-a je utjecao na rast probiotičkog soja Lactobacillus acidophilus La-5 u slatkoj rekonstituiranoj sirutki, ali nije bitno utjecao na preživljavanje tijekom 28 dana hladnog čuvanja.

koncentrat proteina sirutke; Lactobacillus acidophilus La-5; rast; preživljavanje

nije evidentirano

engleski

The influence of whey protein concentrate on growth and survival of probiotic strain Lactobacillus acidophilus La-5 in whey

nije evidentirano

whey protein concentrate; Lactobacillus acidophilus La-5; growth; survival; whey

nije evidentirano

Podaci o izdanju

41

04.07.2008.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Veleučilište u Karlovcu

Karlovac

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija