Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Određivanje poroznosti različitih vrsta beskvasnih tijesta tijekom procesa pečenja (CROSBI ID 548082)

Neobjavljeno sudjelovanje sa skupa | neobjavljeni prilog sa skupa | međunarodna recenzija

Šeruga, Bernarda ; Budžaki, Sandra Određivanje poroznosti različitih vrsta beskvasnih tijesta tijekom procesa pečenja // 3. međunarodni i 20. hrvatski kongres tehnologa za posliježetvenu tehnologiju ZRNKO Stubičke Toplice, Hrvatska, 18.11.2008-20.11.2008

Podaci o odgovornosti

Šeruga, Bernarda ; Budžaki, Sandra

hrvatski

Određivanje poroznosti različitih vrsta beskvasnih tijesta tijekom procesa pečenja

Određivanje poroznosti provedeno je na 6 različitih vrsta beskvasnih tijesta u ovisnosti o vremenu i temperaturi unutar uzorka tijekom procesa pečenja. Uzorci beskvasnih tijesta bili su tijesto standardne AACC i HS formulacije, tijesto za Mlince, tijesto za Kroštule, krumpirovo tijesto i referentno tijesto (brašno i voda bez dodataka). Simulacija procesa pečenja prvedena je u uređaju Halogen Moisture Analyzer HR 73, Mettler Toledo na temperatui od 190 °C u trajanju od 2330 sekundi. Poroznost je određena računski iz eksperimentalnih podataka za volumnu gustoću i gustoću čvrste tvari. Volumna gustoća određena je metodom istiskivanja tekućine, a gustoća čvrste tvari određena je metodom vaganja. Volumna gustoća sirovih uzoraka tijesta kretala se od 1, 204+/-0, 0155 g/cm3 do 1, 269+/-0, 0122 g/cm3. Na kraju procesa pečenja vrijednosti za volumnu gustoću kretale su se od 0, 671+/-0, 0074 g/cm3 do 0, 736+/-0, 0269 g/cm3. Vrijednosti za poroznost kretale su od 0, 023 na početku procesa pečenja do 0, 224 na kraju pečenja ovisno o sastavu ispitivanog beskvasnog tijesta.

poroznost; gustoća; beskvasna tijesta; pečenje

nije evidentirano

engleski

DETERMINATION OF POROSITY OF DIFFERENT TYPES OF DOUGH DURING PROCESSES OF BAKING

nije evidentirano

porosyti; density; unleavened dough; baking

nije evidentirano

Podaci o prilogu

nije evidentirano

nije evidentirano

Podaci o skupu

3. međunarodni i 20. hrvatski kongres tehnologa za posliježetvenu tehnologiju ZRNKO

predavanje

18.11.2008-20.11.2008

Stubičke Toplice, Hrvatska

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija