Uloga žena u proizvodnji, trgovini i pripremi hrane u Istri u 15. i 16. st. (CROSBI ID 38251)
Prilog u knjizi | izvorni znanstveni rad
Podaci o odgovornosti
Marija Mogorović Crljenko
hrvatski
Uloga žena u proizvodnji, trgovini i pripremi hrane u Istri u 15. i 16. st.
Žene su često svoju poslovnu sposobnost ostvarivale upravo baveći se poslovima vezanim uz hranu. Mogle su biti vlasnice ili, pak, sudjelovati u radu obrta vezanih uz proizvodnju pojedinih prehrambenih namirnica. Bile su aktivne u trgovini prehrambenim proizvodima, odnosno radile su kao prodavačice, ali ih često susrećemo i kao kupce. Žene su sudjelovale u pripremi hrane, a kao dojilje bile su nezamjenjive hraniteljice novorođenčadi. U radu se analizira uloga žena u proizvodnji, trgovini i pripremi hrane u Istri u 15. i 16. stoljeću.
žene, proizvodnja, trgovina, priprema hrane, Istra, 15. i 16. st.
nije evidentirano
engleski
Role of women in the production, trade and preparation of food in the 15th and 16th centuries Istria
nije evidentirano
women, production, trade and preparation of food, Istria, 15th and the 16th century
nije evidentirano
Podaci o prilogu
73-83.
objavljeno
Podaci o knjizi
Cerealia, oleum, vinum...: kultura prehrane i blagovanja na jadranskom prostoru. Zbornik 3. istarskog povijesnog biennala
Marija Mogorović Crljenko, Elena Uljančić-Vekić
Poreč: Zavičajni muzej Poreštine ; Sveučilište Jurja Dobrile u Puli ; Državni arhiv u Pazinu
2009.
978-953-55355-2-2