Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Određivanje koeficijenta toplinske vodljivosti beskvasnog slatkog tijesta za Kroštule (CROSBI ID 353539)

Ocjenski rad | diplomski rad

Radić, Doroteja Određivanje koeficijenta toplinske vodljivosti beskvasnog slatkog tijesta za Kroštule / Šeruga, Bernarda (mentor); Osijek, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, . 2008

Podaci o odgovornosti

Radić, Doroteja

Šeruga, Bernarda

hrvatski

Određivanje koeficijenta toplinske vodljivosti beskvasnog slatkog tijesta za Kroštule

U ovom radu prikazani su rezultati određivanja koeficijenta toplinske vodljivosti beskvasnog slatkog tijesta za Kroštule, određivanje gustoće vaganjem poznatog volumena tijesta (1 cm3) na sobnoj temperaturi (25°C) i određivanje vlažnosti uzoraka tijesta. Koeficijent toplinske vodljivosti određivan je stacionarnom metodom. Mjerenja su provedena u temperaturnom intervalu od 40-70°C s oscilacijama +/- 0, 1°C za beskvasno slatko tijesto na uzorku debljine 3 mm. Najmanja vrijednost koeficijenta toplinske vodljivosti beskvasnog slatkog tijesta određena je na temperaturi od 60°C i iznosi 0, 4416 W/mK, dok je najveća vrijednsot određena na temperturi od 55°C i iznosi 0, 6450 W/mK. Srednja vrijednost gustoće beskvasnog slatkog tijesta na sobnoj temperaturi (25°C) iznosi 1, 375 g/cm3. Srednja vrijednost vlažnosti za beskvasno slatko tijesto na sobnoj temperaturi (25°C) iznosi 36, 436%.

stacionarna metoda; koeficijent toplinske vodljivosti; beskvasno slatko tijesto; gustoća; vlažnost

nije evidentirano

engleski

Determination of thermal conductivity coefficient of unleavened sweet dough for Kroštule

nije evidentirano

steady-state method; thermal conductivity coefficient; unleavened sweet dough; bulk density; moisture

nije evidentirano

Podaci o izdanju

46

20.06.2008.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Osijek

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija