Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

NUTRITIVNA VRIJEDNOST PET KULTIVARA RAJČICE UZGOJENE NA KAMENOJ VUNI (CROSBI ID 549577)

Prilog sa skupa u zborniku | sažetak izlaganja sa skupa | domaća recenzija

Dobričević, Nadica ; Voća, Sandra ; Pliestić, Stjepan NUTRITIONAL VALUE OF FIVE TOMATO CULTIVARS GROWN ON ROCKWOOL / NUTRITIVNA VRIJEDNOST PET KULTIVARA RAJČICE UZGOJENE NA KAMENOJ VUNI // 20. Hrvatski i 3. Međunarodni kongres tehnologa za posliježetvenu tehnologiju, ZRNKO 08 / Pliestić, Stjepan (ur.). Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2008. str. 54-55

Podaci o odgovornosti

Dobričević, Nadica ; Voća, Sandra ; Pliestić, Stjepan

hrvatski

NUTRITIVNA VRIJEDNOST PET KULTIVARA RAJČICE UZGOJENE NA KAMENOJ VUNI

Kvaliteta svježih plodova rajčice uzgojene na kamenoj vuni u hidroponu definirana je vanjskim karakteristikama (boja, oblik i veličina) te unitarnjim parametrima: količinom suhe tvari, šećera, ukupne kiselosti, pH, % NaCl i L-askorbinske kiseline. Istraživanje je provedeno u dvije godine na sortama: Antinea, Belle, E 27.31299, Hallay 344 i Spacestar. Rajčica je posađena u ploče kamene vune i uzorkovanje je rađeno u tri roka berbe. Količina suhe tvari iznosila je od 4, 35-5, 49% ; šećera od 3, 0-4, 2% ; ukupna kiselost od 0, 16-0, 46% ; vrijeenosti pH od 4, 31-4, 83 ; % NaCl od 0, 07-0, 20 i L-askorbinske kiseline od 12, 47-23, 94 mg/100 grama svježe sirovine. Testiranjem razlika u osnovnom kemijskom sastavu u prvoj godini opravdane su razlike u količini NaCl u prvom roku berbe, u drugoj godini nije bilo značajnih razlika.

rajčica; kemijski sastav; hidropon; sorte

nije evidentirano

engleski

NUTRITIONAL VALUE OF FIVE TOMATO CULTIVARS GROWN ON ROCKWOOL

Kvaliteta svježih plodova rajčice uzgojene na kamenoj vuni u hidroponu definirana je vanjskim karakteristikama (boja, oblik i veličina) te unitarnjim parametrima: količinom suhe tvari, šećera, ukupne kiselosti, pH, % NaCl i L-askorbinske kiseline. Istraživanje je provedeno u dvije godine na sortama: Antinea, Belle, E 27.31299, Hallay 344 i Spacestar. Rajčica je posađena u ploče kamene vune i uzorkovanje je rađeno u tri roka berbe. Količina suhe tvari iznosila je od 4, 35-5, 49% ; šećera od 3, 0-4, 2% ; ukupna kiselost od 0, 16-0, 46% ; vrijeenosti pH od 4, 31-4, 83 ; % NaCl od 0, 07-0, 20 i L-askorbinske kiseline od 12, 47-23, 94 mg/100 grama svježe sirovine. Testiranjem razlika u osnovnom kemijskom sastavu u prvoj godini opravdane su razlike u količini NaCl u prvom roku berbe, u drugoj godini nije bilo značajnih razlika.

tomato; chemical composition; hydroponics system; cultivars

nije evidentirano

nije evidentirano

nije evidentirano

nije evidentirano

nije evidentirano

nije evidentirano

Podaci o prilogu

54-55.

2008.

objavljeno

Podaci o matičnoj publikaciji

20. Hrvatski i 3. Međunarodni kongres tehnologa za posliježetvenu tehnologiju, ZRNKO 08

Pliestić, Stjepan

Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu

978-953-6135-76-9

Podaci o skupu

20.Hrvatski i 3. Međunarodni kongres tehnologa za posliježetvenu tehnologiju, ZRNKO 08.

predavanje

18.11.2008-20.11.2008

Stubičke Toplice, Hrvatska

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija)